Prologis a vândut parcul logistic de pe A1 şi a ieşit de pe piaţa românească

Prologis, unul dintre liderii mondiali în deţinerea de spaţii industriale, a vândut către CTP parcul logistic pe care îl deţinea la kilometrul 23 al autostrăzii Bucureşti - Piteşti, ieşind astfel de pe piaţa românească, a anunţat marţi compania.

451 afișări
Imaginea articolului Prologis a vândut parcul logistic de pe A1 şi a ieşit de pe piaţa românească

Prologis a vândut parcul logistic de pe A1 şi a ieşit de pe piaţa românească

Cele patru clădiri de clasă A ale parcului industrial, dezvoltate în 2007 şi 2008, ocupă un spaţiu de 107.770 metri pătraţi.

Parcul include şi 36,4 hectare de teren pentru o posibilă dezvoltare.

"Această tranzacţie este în conformitate cu strategia noastră de investiţii de aliniere a portofoliului nostru la pieţele globale. După finalizarea acestei tranzacţii, Prologis va ieşi de pe piaţa din România", a declarat Ben Bannatyne, managing director, regional head, Prologis Central and Eastern Europe.

La rândul său, Remon Vos, CEO al CTP, a afirmat că până la finalul anului, compania va deţine peste trei milioane de metri pătraţi în Europa Centrală.

"CTP se concentrează pe pieţele din Europa Centrală şi şi-a extins recent numărul de proiecte în România, în special pentru a satisface clienţii existenţi. CTP construieşte spaţii industriale dedicate companiilor de producţie, iar portofoliul său va însuma trei milioane de metri pătraţi până la finalul anului", a completat Vos.

În această tranzacţie, Prologis a fost reprezentată de agenţia imobiliară JLL.

Având o implicare activă în cinci ţări din regiunea CEE şi un portofoliu care totalizează 4,3 milioane metri pătraţi, Prologis este principalul operator de clădiri de distribuţie din Europa Centrală si de Est.

La 30 iunie, Prologis deţinea sau avea investiţii, integral sau prin co-investiţii, în proprietăţi şi proiecte de dezvoltare estimate în total la aproximativ 62 milioane de metri pătraţi în 21 de ţări. Compania închiriază spaţii de distribuţie moderne unui număr de peste 5.200 de clienţi, care includ furnizori terţi de servicii logistice, companii de transport, retaileri şi producători.

În acest an, CTP a mai achiziţionat fostul Mercury Business Park, redenumit CTPark Bucharest West, şi Deva Logistics Park.

Dezvoltatorul olandez CTP deţine CTPark Network, cel mai mare sistem integrat de parcuri de afaceri premium în Europa Centrală, cu peste 2,5 milioane de metri pătraţi de spaţii de clasă A în peste 55 de locuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici