Proprietara companiei de dulciuri Fisherman’s friend a lăsat moştenire 41 de milioane de lire sterline săracilor, dar nimic fiului său

  • Moştenitoarea Fisherman’s friend a decedat în luna martie a acestui an, la vârsta de 91 de ani.
  • În testament, printre altele, Doreen Lofthouse le-a lăsat bani secretarelor şi grădinarilor.
  • După ce a divorţat de un urmaş al fondatorului companiei, femeia s-a recăsătorit cu un nepot.
4990 afișări
Imaginea articolului Proprietara companiei de dulciuri Fisherman’s friend a lăsat moştenire 41 de milioane de lire sterline săracilor, dar nimic fiului său

Doreen Lofthouse

În cazul Fisherman’s friend, „Prietenul pescarului”, totul a început la sfârşitul secolului al XIX-lea în Fleetwood, un orăşel din nord-vestul Angliei, din dorinţa unui tânăr farmacist din familia Lofthouse de a „mângâia” cu ceva gâtul pescarilor din Marea Nordului, în timpul călătoriilor lungi. Iniţial, au transformat siropurile în bomboane mici, cu diferite arome.

Doreen Lofthouse a transformat proiectul familiei într-o afacere globală. Dispărută în martie, la vârsta de 91 de ani, femeia - moştenitoarea dinastiei - şi-a lăsat toată averea (41 de milioane de lire sterline) unei organizaţii caritabile care îşi propune să dezvolte Fleetwood.

În testament, Lofthouse - văduvă din 2018 - s-a gândit să mulţumească secretarelor şi grădinarilor, cărora le-au rămas în total 300 de mii de lire sterline. În schimb, bijuteriile sale au mers către soţia fiului său, Duncan. Acesta din urmă este singurul care n-a fost inclus în moştenire, în ciuda faptului că se află la cârma afacerii de familie.

La 15 ani, Doreen a abandonat şcoala şi a început să lucreze ca vânzătoare. Căsătorită iniţial cu Alan Lofthouse - un descendent al fondatorului companiei, James Lofthouse -, după divorţ, Doreen s-a recăsătorit cu Tony Lofthouse, fiul fratelui fostului ei soţ (un nepot).
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici