- Home
- Economic
- (22.05.2020, 13:00)
- Teona Tomoiaga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisioane uriaşe la platformele de food delivery. Cât încasează ”marii câştigători ai crizei” pentru o comandă de 100 de lei
- Comisioanele cerute de platformele de food delivery restaurantelor sunt uriaşe, spun proprietarii.
- La o comandă de 100 de lei, plaftorma de food delivery încasează 40 de lei.
- Piaţa locală a platformelor de livrări de mâncare este estimată la 10-15 milioane de lei, potrivit Ziarului Financiar.
5458 afișări
Criza COVID-19 ne-a trimis pe toţi acasă şi a pus la pământ sectorul HoReCa. Proprietarii au fost nevoiţi astfel să se adapteze crizei. Ţi-au adus restaurantul acasă, apelând la livrările prin intermediari. Aceştia se plâng că există un dezechilibru financiar între ei şi companiile de food delivery. Cauza? Comisioanele de 30% care, potrivit antreprenorilor, sunt uriaşe.
Radu Dumitrescu, proprietar restaurante: Ei sunt marii câştigători, sunt în postura în care nu negociază, sunt în postura în care au aşa, un semicartel. Poate Consiliul Concurenţei poate vedea chestia asta încasează foarte mulţi bani, mai mulţi bani decât tot domeniul acesta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Franța a descoperit secretul longevității. Peste 31.000 de persoane vor împlini anul acesta peste un secol de viață
-
Belarus afirmă că s-a încercat un atac cu drone asupra capitalei Minsk din Lituania. Lukaşenko susţine că opoziţia încercă să cucerească un district şi să ceară NATO să desfăşoare trupe
-
Rusia ameninţă că Polonia va fi ţinta unui atac rusesc dacă NATO ar desfăşura arme nucleare pe teritoriul polonez
-
Sunt europenii mai leneşi ca americanii? Şeful uriaşului fond norvegian: "Este îngrijorător! Europa este mai puţin harnică, mai puţin ambiţioasă"
Radu Dumitrescu conduce şase restaurante în Bucureşti. Spune că la o comandă de 100 de lei, platformele de livrări de mâncare încasează 30 de lei de la restaurant şi 10 lei de la client.
Radu Dumitrescu, proprietar restaurante: Ne-am făcut deja o platformă de livrări. Suntem foarte concentraţi să livrăm singuri. Fără ajutorul platformelor de livrări.
Piaţa locală a platformelor de livrări de mâncare este estimată de Ziarul Financiar la 10-15 milioane de lei.
Citește pe alephnews.ro: Topul celor mai dorite branduri de lux. Prada a fost doborâtă de Miu Miu
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:49
-
astăzi, 13:34