Proprietarul Alro şi InterAgro construiesc împreună o termocentrală de mare capacitate

Compania olandeză Vimetco, prorietarul producătorului de aluminiu Alro Slatina, şi grupul InterAgro, controlat de omul de faceri Ioan Niculae, au înfiinţat o companie mixtă care va construi o termocentrală de mare capacitate, în apropiere de Turnu Măgurele.

520 afișări
Imaginea articolului Proprietarul Alro şi InterAgro construiesc împreună o termocentrală de mare capacitate

Proprietarul Alro şi InterAgro construiesc împreună o termocentrală de mare capacitate (Imagine: Mediafax Foto)

Noua companie, numită TM Power şi deţinută în mod egal de cele două companii, va avea ca principal obiect de activitate realizarea unei termocentrale pe cărbune, cu o capacitate de minimum 1.000 MW.

Platforma industrială, pe care funcţiona o subsidiară a InterAgro înaintea implementării proiectului de construire a termocentralei, se află pe malul Dunării, la 90 de kilometri de Slatina.

Atât Alro, cât şi InterAgro sunt mari consumatori de energie electrică. Alro are un consum anual constant de aproximativ 450MW.

"Nou-înfiinţata companie reprezintă primul parteneriat strategic încheiat de Vimetco pentru a intra pe piaţa de energie electrică din România. Crearea TM Power demonstrează angajamentul nostru în implementarea strategiei de integrare pe verticală şi în asigurarea necesarului de energie electrică pentru combinatul de aluminiu din Slatina. Suntem încrezători că proiectul va fi demarat anul acesta şi până la finalul lui 2012 vom avea primele livrări de energie electrică", a declarat Christian Wuest, CEO Vimetco.

După concluziile studiului de prefezabilitate, compania nou-creată a contractat consorţiul format din Trapec-Tractebel Project-Managers, Engineers & Consultants (România) şi Tractebel Engineering Energy & Industrial Solutions Unit (Belgia) pentru realizarea unui studiu de fezabilitate şi a altor servicii adiacente.

Vimetco deţine şi operează capacităţi de producţie a energiei electrice de peste 1.000 MW, în China. Cel mai recent grup de energie, de 300 MW a fost pornit în ianuarie 2008, iar un altul cu o capacitate similară este în proces de construire.

Compania este un producător integrat pe verticală de aluminiu primar şi prelucrat, care deţine unităţi în România şi în China, un holding în Olanda şi o companie de management în Elveţia. Vimetco NV controlează capacităţi de producţie a aluminiului care totalizează 680.000 de tone pe an, având circa 12.000 de angajaţi.

InterAgro este o companie privată cu capital mixt româno - britanic care are ca principale domenii de activitate cultura cerealelor şi a plantelor tehnice şi comerţul exterior, cu precădere exportul de îngrăşăminte chimice pentru agricultură. Activitatea de comerţ exterior a fost preluată de InterAgro de la acţionarul majoritar, compania Interaction SRL, companie privată cu capital mixt româno-britanic.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici