Propunerea CE de înlocuire a taxelor de înmatriculare, contestată de unele state UE

Câteva state membre al Uniunii Europene se opun propunerii Comiei Europene de înlocuire a taxelor de înmatriculare cu un sistem de cotizaţii bazat parţial sau total pe nivelul de emisii de dioxid de carbon al maşinilor, măsură care va fi discutată săptămâna viitoare la Bruxelles, transmite Reuters.

8 afișări
Imaginea articolului Propunerea CE de înlocuire a taxelor de înmatriculare, contestată de unele state UE

Propunerea CE de înlocuire a taxelor de înmatriculare, contestată de unele state UE

Statele membre ale UE vor discuta, joi, 15 noiembrie, taxele auto şi reforma sistemului taxei pe valoare adăugată (TVA).

Comisia Europeană vrea să elimine taxele de înmatriculare şi să creeze un mecanism care să restructureze sistemul de înregistrare a autovehiculelor şi taxele de circulaţie, astfel încât cotizaţiile să fie bazate parţial sau total pe nivelul de emisii de dioxid de carbon.

Iniţiativa face parte din strategia UE de a reduce emisiile de dioxid de carbon pentru a respecta propriile obiective şi angajamentele luate în cadrul protocolului de la Kyoto.

"Cu privire la restructurarea bazei de impozitare, a existat o opoziţie din partea unui număr considerabil de state membre împotriva obligaţiei de introducere a unui element bazat pe emisiile de dioxid de carbon în sistemul de calcul a taxelor", se arată într-un document al UE.

Majoritatea statelor din UE sprijină o abordare mai flexibilă, care va obliga ţările să diferenţieze, în totalitate sau parţial, taxele legate de autovehicule, pe baza unor criterii precum cantitatea de dioxid de carbon emisă sau consumul de combustibil.

Un acord în această privinţă trebuie aprobat în unanimitate de cele 27 de state membre ale UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici