Propunerile pentru BNR. Florin Georgescu este susţinut de PSD, iar Eugen Nicolăescu de PNL

PSD îi va propune în Consiliul de Administraţie al BNR pe actualul prim-viceguvernator al instituţiei Florin Georgescu şi pe Gheorghe Gherghina, actual membru în CA, au afirmat surse din partid, pentru MEDIAFAX. PNL îl susţine în continuare pe Eugen Nicolăescu în funcţia de viceguvernator.

218 afișări
Imaginea articolului Propunerile pentru BNR. Florin Georgescu este susţinut de PSD, iar Eugen Nicolăescu de PNL

Propunerile pentru BNR. Florin Georgescu este susţinut de PSD, iar Eugen Nicolăescu de PNL

Surse liberale au declarat, pentru MEDIAFAX, că Virgil Stoenescu va fi propunerea PNL pentru funcţia de membru în CA al BNR.

De asemenea, USR îl va propune pe actual director de investiţii al fondului de pensii private NN Pensii Cristian Popa. Acesta a fost viceguvernator al BNR în perioada 2009-2014.

UDMR îl propune pe Bálint Csaba, de profesie economist, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României.

Ministrul Economiei Niculae Bădălău a anunţat, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că a fost decisă susţinerea lui Mugur Isărescu, din partea PSD, pentru un nou mandat de guvernator al Băncii Naţionale a României.

Votul privind noile numiri va avea loc, cel mai probabil, miercuri, în plenul reunit al celor două camere legislative din Parlament.

În noul Consiliul de Administraţie, PSD va face patru numiri, ALDE una, PNL două, iar USR una.

Banca Naţională a României este condusă de un Consiliu de administraţie. Acesta este alcătuit din 9 membri numiţi de Parlament, cu nominalizarea conducerii executive, pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului. Membrii Consiliului de administraţie nu pot fi parlamentari şi nu pot face parte, potrivit legii, din justiţie sau din administraţia publică. Structura executivă permanentă a Băncii Naţionale este formată din guvernator şi 3 viceguvernatori, dintre care unul este prim-viceguvernator. Ceilalţi 5 membri nu sunt salariaţi ai BNR. Preşedintele Consiliului de administraţie este guvernatorul Băncii Naţionale a României.

Actuala componenţă a Consiliului de Administraţie al BNR, potrivit site-ului instituţiei, este următoarea:

Guvernator - Academician Mugur Isărescu
Prim-viceguvernator - Prof. univ. dr. Florin Georgescu
Viceguvernator - Prof. univ. dr. Eugen Nicolăescu
Viceguvernator - Prof. univ. dr. Liviu Voinea
Membru - Prof. univ. dr. Marin Dinu
Membru - Academician Daniel Dăianu
Membru - Dr. Gheorghe Gherghina
Membru - Conf. univ. dr. Ágnes Nagy
Membru - Prof. univ. dr. Virgiliu Stoenescu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici