‌Protecţia Consumatorilor a amendat ING Bank cu 20.000 de lei după incidentul cu dublarea unor tranzacţii

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat ING Bank cu amendă contravenţională în cuantum de 20.000 lei, ca urmare a incidentului de luni.

672 afișări
Imaginea articolului ‌Protecţia Consumatorilor a amendat ING Bank cu 20.000 de lei după incidentul cu dublarea unor tranzacţii

‌Protecţia Consumatorilor a amendat ING Bank cu 20.000 de lei după incidentul de luni

„Ca urmare a apariţiei în mass-media, în data de 8.10.2018, a unor informaţii referitoare la faptul că, pentru o parte din clienţii ING Bank au fost dublate tranzacţiile realizate cu cardurile online, la ATM-urile şi POS-urile altor bănci, echipa de control a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) s-a autosesizat, fiind astfel iniţiat un control operativ”, se scrie într-un comunicat de presă al Autorităţii.

În consecinţă, ANPC a solicitat băncii un punct de vedere cu privire la acest incident operaţional.

„În urmă verificărilor efectuate, banca a emis, în dată de 9.10.2018, un punct de vedere prin care recunoaşte faptul că, în dată de 8.10.2018, începând cu ora 14.00, ING Bank a identificat dublarea tranzacţiilor efectuate de un număr de 225.525 consumatori, clienţi ai băncii, fiind astfel afectate interesele economice ale acestora”, se subliniază în comunicatul de presă al Autorităţii.

De asemenea, ING Bank susţine, printr-un punct de vedere suplimentar, emis pe 10 octombrie 2018 către ANPC, că, din numărul total de consumatori afectaţi, „aproximativ 7.000 de clienţi care au iniţiat plăţi până la momentul remedierii, au fost afectaţi în mod direct, ca urmare a intervenirii incidentului, în sensul în care tranzacţiile acestora au fost respinse pe motiv de fonduri insuficiente”.

Analizând aspectele descrise, ANPC a constat că, prin afectarea intereselor economice ale consumatorilor, se încalcă prevederile art.7, lit.c), lin.2 din OG 21/1992 (r2) şi a sancţionat banca conform prevederilor art.50, alin.1, lit.a).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici