Protecţia Consumatorilor a dat amenzi uriaşe pentru comercializarea dispozitivelor cu laser

ANPC a dat amenzi de peste 270.000 de lei în urma controalelor privind comercializarea dispozitivele cu fascicul luminos tip laser, în zona Bucureşti-Ilfov, informează autoritatea.

170 afișări
Imaginea articolului Protecţia Consumatorilor a dat amenzi uriaşe pentru comercializarea dispozitivelor cu laser

Protecţia Consumatorilor a dat amenzi uriaşe pentru comercializarea dispozitivelor cu laser

ANPC avertizează părinţii că aceste obiecte nu sunt jucării. Pe ambalajul acestora este precizat clar că ele sunt interzise copiilor, iar pentru adulţi acesta conţine avertizări în legătură cu utilizarea care poate fi periculoasă în general, indiferent de vârsta celui care le foloseşte.

Ca atare, urmând procedura de verificare, comisarii ANPC au aplicat sancţiuni în valoare de 274.000 de lei şi, de asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare produse notificate prin Sistemul de alertă rapidă RAPEX al Uniunii Europene, 13.662 bucăţi, în valoare de peste 47.000 de lei.

În vederea verificării potenţialului periculos al fasciculului luminos dezvoltat de dispozitivele care nu au fost notificate prin Sistemul RAPEX şi a testării acestora, vor fi realizate analize speciale în cadrul unui laborator autorizat de profil, urmând ca rezultatele acestora să fie făcute publice.

ANPC precizează că verificările în locurile de comercializare vor continua la nivelul întregii ţări, în cazul acestor dispozitive, urmând a se lua, mai departe, măsurile care se impun.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici