Prudential a renunţat la cumpărarea diviziei asiatice a AIG

Asigurătorul britanic Prudential a abandonat demersurile pentru cumpărarea diviziei asiatice a grupului american de asigurări AIG, după ce acesta a refuzat să reducă preţul convenit iniţial.

26 afișări
Imaginea articolului Prudential a renunţat la cumpărarea diviziei asiatice a AIG

Prudential a renunţat la cumpărarea diviziei asiatice a AIG (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Prudential negociază cu AIG desfiinţarea acordului pentru asocierea cu AIA (divizia asiatică a AIG - n.r.)", se arată într-un comunicat al companiei britanice.

Decizia de desfacere a acordului a fost luată după ce grupul american a refuzat cererea Prudential de a reduce de la 35,5 miliarde de dolari (29 miliarde de euro) la circa 30 de miliarde de dolari preţul de vânzare.

Prudential menţionează că va plăti către AIG penalităţi pentru ruperea acordului de peste 152 de milioane de lire sterline (224 milioane de dolari - 183 de milioane de euro) şi penalităţi legale de 81 de milioane de lire.

Preluarea AIA de către asigurătorul britanic ar fi reprezentat cea mai mare tranzacţie anunţată pentru acest an la nivel mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici