PSD, mesaj pentru BNR: E singura care poate şi are datoria să asigure stabilitatea cursului valutar

Reprezentanţii PSD au precizat, miercuri pe Facebook, că Banca Naţională a României (BNR) este singura care poate şi are datoria să asigure stabilitatea cursului valutar, adăugând că Guvernul a luat o serie de măsuri pentru a aduce euro în economia românească.

715 afișări
Imaginea articolului PSD, mesaj pentru BNR: E singura care poate şi are datoria să asigure stabilitatea cursului valutar

PSD, mesaj pentru BNR: E singura care poate şi are datoria să asigure stabilitatea cursului valutar

„Guvernul a luat multe măsuri pentru a aduce Euro în economia românească: atragerea de fonduri europene, politici publice de stimulare a investiţiilor, sprijinirea firmelor exportatoare prin subvenţii şi scheme de ajutor de stat. Toate aceste lucruri presupun vânzări de valută şi cumpărare de lei, ceea ce ar fi trebuit să scadă cursul valutar. Nivelul cursului valutar nu este în răspunderea Guvernului şi nu poate fi determinat de acţiunea guvernamentală. Banca Naţională este singura care poate şi are datoria de a asigura stabilitatea cursului valutar”, a precizat PSD, într-o postare miercuri pe Facebook.

Cursul valutar leu-euro a urcat la cel mai ridicat nivel miercuri, 4,6722 lei, o creştere de 0,11%, faţă de marţi arată datele afişate de Banca Naţională a României (BNR). Cursul de schimb pentru euro a intrat pe o tendinţă de creştere din decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici