PSD taie în carne vie: nerespectarea legii păcănelelor se pedepseşte penal

Pe site-ul Camerei Deputaţilor a apărut o completare, iniţiată tot de PSD, prin care încălcarea legii Simonis se pedepseşte penal, nemaifiind tratată ca o contravenţie.

Urmărește
1473 afișări
Imaginea articolului PSD taie în carne vie: nerespectarea legii păcănelelor se pedepseşte penal

PSD taie în carne vie: nerespectarea legii păcănelelor se pedepseşte penal

Documentul, care îşi urmează traseul legislativ, se află spre avizare pe masa Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, condusă de Laura Vicol.

Astfel, controalele asupra locaţiilor şi agenţiilor din localităţile care cad sub incidenţa legii (sub 15.000 de locuitori) pot fi făcute şi de poliţişti, nu doar de către inspectorii Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc.

Iată prevederile care se doresc a fi introduse în lege:

(1) Desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc ori desfăşurarea acestora într-un spaţiu amplasat într-o localitate cu o populaţie mai mică de 15.000 de locuitori constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

De asemenea, Primăriile nu pot furniza date despre numărul locuitorilor decât în baza informaţiilor oficiale primite de INS.

(2) Eliberarea de către primărie a adeverinţei ce atestă numărul de locuitori cu nerespectareadatelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică rezultate din ultimul recensământ al populaţiei şi locuinţelor, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”.

Astăzi, portalul de profil Playresponsibly a scris că un număr de 12 societăţi din domeniul jocurilor de noroc şi-au pierdut licenţa de funcţionare.

Comitetul de Supraveghere al ONJN a decis revocarea licenţelor, după ce respectivele firme au fost depistate că nu au scos păcănelele din barurile şi agenţiile situate în localităţile care au sub 15.000 de locuitori.

Legea iniţiată de pesedistul Alfred Simonis a intrat în vigoare pe 28 aprilie, la 10 zile după publicarea în Monitorul Oficial.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici