Putin: Turcia va accepta în 2010 ca Rusia să construiască segmentul South Stream din Marea Neagră

Turcia îşi va da acordul în 2010 pentru ca Rusia să construiască segmentul din Marea Neagră al gazoducutului South Stream, a declarat, miercuri, premierul rus Vladimir Putin, la finalul unei întâlniri cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.

43 afișări
Imaginea articolului Putin: Turcia va accepta în 2010 ca Rusia să construiască segmentul South Stream din Marea Neagră

Putin: Turcia va accepta în 2010 ca Rusia să construiască segmentul South Stream din Marea Neagră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am ajuns la un acord ca până la 10 noiembrie 2010 Guvernul turc să realizeze evaluări şi să ne permită să construim" South Stream, a spus Putin.

Turcia, membră a consorţiului care dezvoltă gazoductul rival Nabucco, a acceptat, anul trecut, în principiu, ca Rusia să construiască un segment de gazoduct prin apele sale teritoriale. Proiectul South Stream este derulat de grupurile rus Gazprom şi italian Eni.

Totodată, Turcia şi Rusia au convenit să încheie o înţelegere, la care să participe şi Italia, referitoare la construcţia unui oleoduct între Samsun şi Ceyhan, astfel încât exporturile de petrol rusesc către Europa să ocolească Ucraina.

South Stream vizează transportul anual a maxim 63 de miliarde de metri cubi de gaze naturale ruseşti către ţările din Europa Centrală şi de Est, ocolind Ucraina. Proiectul este rivalul gazoductului european Nabucco, la care participă mai multe state, între care România şi Turcia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici