PwC: România, pe locul 107 în lume ca pondere în profit a taxelor plătite de o firmă

România se află pe poziţia 107 în lume în ceea ce priveşte ponderea în profit a taxelor şi impozitelor plătite de o companie într-un an, cu o cotă de 46,9%, şi pe locul 11 în Uniunea Europeană, se arată într-un studiu realizat în 178 de state de PricewaterhouseCoopers (PwC) şi Banca Mondială.

1 afișare
Imaginea articolului PwC: România, pe locul 107 în lume ca pondere în profit a taxelor plătite de o firmă

PwC: România, pe locul 107 în lume ca pondere în profit a taxelor plătite de o firmă

Principalele impozite, aferente forţei de muncă, ajung la 34,4% din profit, în timp ce taxele pe venit au o pondere de 10,4%.

În Uniunea Europeană, cea mai mică pondere a fost raportată în Irlanda - 28,9%, Letonia - 32,6% şi Danemarca - 33,3%. La polul opus, ţările europene unde ponderea taxelor în profitul companiilor este ridicată, sunt Italia - 76,2%, Franţa - 66,3% şi Spania - 62%.

La nivel mondial, cea mai redusă pondere a taxelor în veniturile companiilor se înregistrează în Vanuatu - 8,4%, Maldive - 9,1% şi Emiratele Arabe Unite - 14,4%, în timp ce companiile din Gambia, Sierra Leone şi Burundi plătesc cele mai mari taxe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici