RA-APPS renunţă la acţiunile deţinute la firmele lui Iorgulescu, Beşciu şi fraţii Păunescu

Participaţiile minoritare pe care Regia Patrimoniului Protocolului de Stat le deţine la circa 20 de firme, printre care şi cele aparţinând lui Gino Iorgulescu, fraţilor Păunescu şi Dan Beşciu, patronul companiei Euroconstruct Trading, vor fi vândute acestora sau scoase la licitaţie publică.

2 afișări

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) are încheiate contracte de asociere în participaţiune cu circa 20 de firme, dar veniturile obţinute de instituţie din activitatea acestora sunt reduse, motiv pentru care se va renunţa la acţiuni, a declarat agenţiei MEDIAFAX secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan.

Titlurile vor fi oferite spre cumpărare acţionarilor majoritari, care au drept de preempţiune asupra participaţiilor minoritare, sau scoase la licitaţie în cazul în care aceştia refuză achiziţia.

"Avem asocieri în participaţiune cu diverse societăţi comerciale, unele încheiate de peste zece ani, contracte «premaritale» făcute inteligent, care nu ne permit să ieşim din chingi deoarece dacă regia divorţează, nu mai are ce anume să partajeze. În toate contractele suntem minoritari şi avem eventual dreptul să mergem o dată pe an, ca să vedem activele pe care le înregistrează terţii. Evaluăm acum situaţia şi vom oferi asociaţilor acţiunile noastre, iar dacă aceştia nu vor dori să le cumpere, vom vinde titlurile la licitaţie", a spus şeful Secretariatului General al Guvernului, în subordinea căruia funcţionează RA-APPS.

Contactat de MEDIAFAX, Dan Beşciu, unul dintre principalii acţionari ai Euroconstruct, a arătat că la complexul Muntenia din Snagov, unde este asociat cu RA-APPS, au fost realizate investiţii de circa două-trei milioane euro şi că nu cunoaşte care ar putea fi valoarea participaţiilor regiei.

El a precizat însă că acţiunile deţinute de RA-APPS nu vor fi achiziţionate în cazul în care preţul solicitat va fi unul ridicat.

Omul de afaceri Gino Iorgulescu, menţionat de şeful SGG pe lista asocierilor încheiate cu RA-APPS, nu a dorit să comenteze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici