"Rabla" a început luni pentru firme. Persoanele sunt aşteptate să intre în program în aprilie

Producătorii şi distribuitorii auto, precum şi colectorii deşeurilor rezultate din casarea maşinilor vechi se pot înscrie în ediţia 2012 a Programului "Rabla" începând de luni, lista celor validaţi urmând să fie publică până în 3 aprilie, atunci când programul se deschide şi pentru cetăţeni.

765 afișări
Imaginea articolului "Rabla" a început luni pentru firme. Persoanele sunt aşteptate să intre în program în aprilie

"Rabla" a început luni pentru firme. Persoanele sunt aşteptate să intre în program în aprilie (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

"Programul Rabla 2012 porneşte de luni, 19 martie 2012, prin înscrirea şi validarea colectorilor şi producătorilor. Proprietarii - persoane fizice se pot adresa firmelor colectoare pentru casarea autoturismelor vechi începând din data de 3 aprilie şi până în 19 noiembrie 2012", informează Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP).

Bugetul prevăzut de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru ediţia 2012 a programului "Rabla" este de 114 milioane de lei, sumă din care poate fi acoperită scoaterea din uz a 30.000 de maşini mai vechi de zece ani în schimbul unei prime de casare de 3.800 de lei, aceeaşi ca în anii trecuţi.

Ca şi în 2010 şi 2011, prima de casare este exprimată printr-un tichet cu valoare nominală, la cumpărarea unei maşini noi putând fi utilizate trei astfel de tichete.

În ultimii doi ani, prin programul "Rabla" au fost casate 305.964 de maşini uzate şi au fost cumpărate 101.766 de maşini noi, 40.269 dintre acestea fiind de producţie românească, potrivit datelor Ministerului Mediului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici