Radu Coşarcă va prelua în septembrie funcţia de director de relaţii externe la Enel România

Fostul jurnalist Radu Coşarcă va prelua funcţia de director de relaţii externe la Enel România, subsidiară a grupului italian de utilităţi Enel, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din companie, informaţie confirmată ulterior de Enel România.

129 afișări
Imaginea articolului Radu Coşarcă va prelua în septembrie funcţia de director de relaţii externe la Enel România

Radu Coşarcă va prelua în septembrie funcţia de director de relaţii externe la Enel România (Imagine: Gabriela Dobos/Mediafax Foto)

Potrivit surselor, schimbarea va avea loc în septembrie.

Biroul de presă al Enel România a precizat, pentru MEDIAFAX, că Radu Coşarcă va fi angajat de către companie începând cu luna septembrie, însă va prelua oficial funcţia până la sfârşitul toamnei, după o perioadă de training.

"Actualul director al departamentului de Relaţii Externe, Dl. Paolo Chighine, va continua să deţină această funcţie având întreaga responsabilitate asupra activităţii departamentului, pe parcursul următoarelor luni, până se va realiza înlocuirea sa cu dl. Radu Coşarcă. Confirmăm faptul că Dl. Coşarcă va fi angajat de către Enel România începând cu luna septembrie a acestui an. Dl. Coşarcă va avea o perioadă de training în companie, urmând să preia în mod oficial funcţia de Director Relaţii Externe până la sfârşitul toamnei", a anunţat biroul de presă al Enel România.

Chighine conduce departamentul de Relaţii Externe de la sfârşitul anului 2006, iar mandatul său iniţial de doi ani a fost prelungit până la aproape patru ani.

"Întrucât al doilea mandat al său se încheie, dl. Chighine va reveni la sediul central al Enel de la Roma, unde va prelua o nouă funcţie de conducere în cadrul Grupului Enel", arată compania.

Coşarcă a lucrat la mai multe televiziuni, precum Naţional TV, TVR şi Antena 1, a fost membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului şi a predat un curs de comunicare la Universitatea Bucureşti.

În luna iunie el a fost numit în funcţia de vicepreşedinte al organizatorului de evenimente Forum Invest.

Enel deţine în România trei foste filiale de distribuţie şi furnizare a energiei ale companiei de stat Electrica, respectiv Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea, şi operează peste 93.000 kilometri de reţele electrice.

Grupul are pe piaţa românească 2,56 milioane de consumatori, iar anul trecut a consemnat venituri de 850 milioane euro şi un profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare de 154 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici