Radu Gheţea va fi reales preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor

Radu Gheţea va fi reales joi în poziţia de preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), pentru al patrulea mandat consecutiv, mai mulţi bancheri declarând pentru MEDIAFAX că în momente de criză nu este oportună schimbarea conducerii asociaţiei.

12 afișări
Imaginea articolului Radu Gheţea va fi reales preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor

Radu Gheţea va fi reales preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor (Imagine: Mediafax Foto)

Mai mulţi bancheri au confirmat pentru MEDIAFAX că există un curent de opinie clar conturat în favoarea actualului preşedinte al ARB.

Subiectul a fost dezbătut inclusiv de preşedinţii de bănci prezenţi la întâlnirea de marţi de la Bruxelles, iar concluzia a fost că Radu Gheţea, care ocupă şi funcţia de preşedinte al CEC Bank, va fi reales.

"S-a convenit, într-un fel, că nici nu este bine să se modifice conducerea în perioade de criză. Gheţea are deja şi o anumită imagine publică", a spus unul dintre bancheri.

Preşedinţii băncilor comerciale se vor întâlni joi în adunarea generală a Asociaţiei Române a Băncilor pentru a alege trei membri în Consiliul de Administraţie al Asociaţiei, pentru care au expirat mandatele, inclusiv poziţiile de preşedinte şi prim-vicepreşedinte.

Astfel, în luna mai expiră mandatele preşedintelui ARB, Radu Gheţea, şi al vicepreşedintelui Steven van Groningen (preşedinte Raiffeisen Bank). Poziţia de prim-vicepreşedinte este vacantă de un an şi jumătate, fiind ocupată până atunci de fostul preşedinte al BCR Nicolae Dănilă.

Ceilalţi doi vicepreşedinţi ai ARB sunt Sergiu Oprescu, preşedinte Alpha Bank şi Petre Bunescu, director general adjunct BRD - Groupe Société Générale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici