Raicu: RADET şi RATB sunt în pragul falimentului, fiind subfinanţate cronic

Consilierul general PDL Mircea Raicu a declarat joi că cele două regii care aparţin municipalităţii, RADET şi RATB, sunt în pragul falimentului, transportul în comun şi căldura fiind "subfinanţate cronic" în mandatele primarului Sorin Oprescu.

2123 afișări
Imaginea articolului Raicu: RADET şi RATB sunt în pragul falimentului, fiind subfinanţate cronic

Raicu: RADET şi RATB sunt în pragul falimentului, fiind subfinanţate cronic (Imagine: Andrei Moise( Mediafax Foto)

"Dorim să tragem un semnal de alarmă, transportul în comun şi căldura fiind subfinanţate cronic în mandatele lui Sorin Oprescu. 540 de milioane de euro reprezintă datoria totală pe care Primăria Capitalei o are la cele două companii, RADET şi RATB", a spus Mircea Raicu, într-o conferinţă de presă care a avut loc înainte de şedinţa CGMB, în care va fi dezbătut şi un proiect de hotărâre privind redistribuiri de sume către bugetele celor două regii.

Potrivit lui Raicu, Regia Autonomă de Transport Bucureşti a acumulat în acest an datorii de peste 160 de milioane de lei, iar în această iarnă autobuzele vor circula neechipate cu cauciucuri de iarnă.

Consilierul PDL a mai spus că Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti "se află practic în faliment", datoriile depăşind de mult 500 de milioane de euro.

Mircea Raicu i-a cerut primarului general să aloce bani din bugetul Capitalei "pe priorităţi" şi a subliniat că în anul 2008, când Sorin Oprescu îşi începea primul mandat, municipalitatea avea la RADET o datorie de bază de 70 de milioane de euro.

În ceea ce priveşte desfăşurarea şedinţei de îndată a CGMB, membri grupului PDL din Consiliu au spus că, deşi pe ordinea de zi se află 33 de proiecte de hotărâre, numai două dintre acestea justifică urgenţa şedinţei de joi. Aceştia au precizat că, după votul acordat celor două proiecte, vor părăsi sala de şedinţă.

Pe ordinea de zi a şedinţei CGMB se află 33 de proiecte, din care 22 au în vedere aprobarea unor planuri urganistice zonale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici