Raiffeisen Bank va contesta decizia Consiliului Concurenţei privind amenda de 14 milioane lei

Raiffeisen Bank va contesta decizia Consiliului Concurenţei privind amendarea băncii cu 14 milioane de lei pentru furnizarea de date inexacte, pe care o consideră nefondată, iar reprezentanţii băncii au declarat că investigatorii "au o înţelegere diferită de cea a specialiştilor bancari despre unele informaţii".

133 afișări
Imaginea articolului Raiffeisen Bank va contesta decizia Consiliului Concurenţei privind amenda de 14 milioane lei

Raiffeisen Bank va contesta decizia Consiliului Concurenţei privind amenda de 14 milioane lei (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto Publimedia)

"Raiffeisen Bank va contesta decizia, pe care o consideră nefondată. Noi am pus la dispoziţia investigatorilor toate documentele şi informaţiile solicitate, atât la sfârşitul lunii octombrie 2008, când a fost declanşată investigaţia, cât şi în noiembrie 2009, când am mai primit cinci cereri de informaţii suplimentare. (...) Din punctul nostru de vedere, toate informaţiile sunt adevărate", a declarat pentru MEDIAFAX Corina Vasile, PR director la Raiffeisen Bank.

La rândul său, Daniel Nicolaescu, director, Direcţia Juridic şi Guvernanţă Corporativă a Raiffeisen Bank, declară că încălcările invocate de Consiliu nu există şi că banca a oferit toate informaţiile şi documentele solicitate.

"După mai bine de un an de zile, anchetatorii au revenit cu nu mai puţin de cinci cereri de informaţii suplimentare, la care am răspuns amănunţit. Banca noastră nu a furnizat informaţii inexacte; faptul că investigatorii au o înţelegere diferită de cea a specialiştilor bancari despre unele informaţii nu poate fi reţinut în culpa noastră", susţine Nicolaescu, într-o declaraţie remisă presei de către bancă.

Consiliul Concurenţei a anunţat, miercuri, că a amendat Raiffeisen Bank cu 14 milioane de lei pentru furnizarea de informaţii inexacte în cadrul investigaţiei privind piaţa românească a serviciilor bancare şi interbancare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici