Raiffeisen Zentralbank face o majorare de capital de până la 600 milioane euro

Raiffeisen Zentralbank Osterreich (RZB), acţionarul majoritar al Raiffeisen Bank International (RBI), face o majorare de capital de până la 600 de milioane de euro printr-o emisiune de acţiuni fără drept de vot.

177 afișări
Imaginea articolului Raiffeisen Zentralbank face o majorare de capital de până la 600 milioane euro

Raiffeisen Zentralbank face o majorare de capital de până la 600 milioane euro (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

Perioada de subscriere se va încheia pe 29 decembrie.

Fondurile obţinute vor fi folosite de RZB în special pentru achiziţia deţinerilor de acţiuni ale Raiffeisen Regional Banks (Raiffeisenlandesbanken) la băncile reţelei din Europa Centrală şi de Est. RZB nu este listată la bursă şi este controlată de opt bănci regionale cooperatiste austriece.

Măsura permite optimizarea structurii grupului RZB şi îmbunătăţeşte în acelaşi timp poziţia capitalului în conformitate cu prevederile Basel III, care vor intra în vigoare în Austria în 2013.

Raiffeisen Bank International are în Europa Centrală şi de Est o reţea de subsidiare bancare, companii de leasing şi alte servicii financiare specializare în 17 ţări, precum România, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Slovenia, dar şi Belarus, Kosovo şi Albania.

RBI are în total circa 60.000 de angajaţi, 2.900 de sucursale şi aproximativ 13,7 milioane de clienţi, majoritatea în regiunea ECE.

În primele nouă luni, profitul înainte de taxe al RBI a urcat cu 3,5%, la 1 miliard de euro, de la 997 milioane euro în urmă cu un an.

RBI deţine în România 544 de sucursale, la care lucrează puţin peste 6.000 de angajaţi.

Banca a înregistrat în primele nouă luni pe piaţa românească un profit după impozitare de 60 milioane euro, în scădere cu 29,1% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza creşterii costurilor.

În acelaşi timp, activele totale ale băncii au crescut cu 10,9% de la finele lunii septembrie a anului trecut, la 6,292 miliarde euro, faţă de 5,674 miliarde euro după primele nouă luni din 2010. Banca avea după primele nouă luni 1,95 milioane de clienţi în România, faţă de 1,88 milioane la finele lunii septembrie a anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici