Raportul de audit al Renault referitor la scandalul de spionaj indică probleme grave în conducere

Raportul de audit realizat de Renault în urma scandalului de spionaj în care este implicat indică disfuncţionalităţi grave la nivelul conducerii constructorului auto, a declarat ministrul francez al Industriei, Eric Besson.

89 afișări
Imaginea articolului Raportul de audit al Renault referitor la scandalul de spionaj indică probleme grave în conducere

Raportul de audit al Renault referitor la scandalul de spionaj indică probleme grave în conducere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În mod clar, raportul de audit arată că au fost disfuncţionalităţi grave, greşeli din care trebuie trase învăţăturile", a afirmat Besson.

El a adăugat că documentul indică persoanele vinovate de scandalul de spionaj în care este implicat Renault.

"Responsabilii sunt numiţi în raport, dar nu eu sunt cel care le va face publice numele. Scandalul a scos la iveală un management şi o manieră de a conduce care nu trebuie să continue", a spus ministrul.

Consiliul de administraţie al Renault se reuneşte luni pentru a examina raportul de audit.

Renault a acuzat la începutul anului că a fost victima unor acţiuni de spionaj industrial la divizia de autovehicule electrice, evocând posibilitatea unei reţele internaţionale organizate, în timp ce presa internaţională a indicat China drept beneficiar al acţiunilor de spionaj. În urma acuzaţiilor au fost concediaţi trei directori cărora grupul le-a cerut ulterior scuze, promiţându-le despăgubiri.

Procurorul general al Parisului a anunţat că ancheta autorităţilor nu a scos la iveală decât o posibilă escrocherie, şi a demonstrat că directorii concediaţi nu deţin conturi incriminatorii în străinătate, aşa cum a susţinut conducerea producătorului auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici