Rata şomajului în luna noiembrie a fost de 4,1 la sută

Rata şomajului în luna noiembrie a fost de 4,1 la sută, mai mare cu un punct procentual faţă de octombrie, numărul total al şomerilor aflaţi în evidenţele agenţiilor judeţene de ocupare fiind de 376.971 de persoane, informează, marţi, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

20 afișări
Imaginea articolului Rata şomajului în luna noiembrie a fost de 4,1 la sută

Rata şomajului în luna noiembrie a fost de 4,1 la sută (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit ANOFM, rata şomajului înregistrat în luna noiembrie a fost mai mică decât cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 4,2 la sută.

Din cei 376.971 de şomeri înregistraţi în luna noiembrie, 180.001 sunt femei. Din numărul total al şomerilor, 118.713 au fost indemnizaţi şi 258.258 neindemnizaţi.

Judeţele cu cea mai mare rată a şomajului sunt Mehedinţi (8,7 la sută), Vaslui (8,4 la sută), Teleorman (7,8 la sută), Dolj (7,6 la sută), Gorj (7,1 la sută), Covasna (6,4 la sută), Alba şi Galaţi (câte 6,2 la sută), Hunedoara (6,1 la sută).

Rata şomajului a fost sub procentul înregistrat la nivel naţional în judeţele Ilfov şi Timiş (câte 1,4 la sută), Bucureşti (1,7 la sută), Bistriţa şi Satu Mare (câte 2,4 la sută), Constanţa (2,6 la sută), Arad (2,7 la sută), Bihor şi Cluj (câte 2,8 la sută), Sibiu (3 la sută), Botoşani (3,1 la sută), Tulcea (3,7 la sută), Prahova (3,8 la sută), Maramureş şi Neamţ (câte 3,9 la sută), Vrancea (4 la sută).

În Bucureşti, rata şomajului a fost de 1,8 la sută, fiind înregistraţi 18.238 de şomeri, 3.051 dintre aceştia fiind indemnizaţi.

 

Citeşte şi:

Rata şomajului a crescut cu 0,1% în luna octombrie

Numărul şomerilor din UE a crescut în octombrie la 7,1%

Isărescu: Şomajul fricţional şi cel structural vor creşte cu certitudine

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici