Război în Orientul Mijlociu: Marfa este în pericol în Marea Roşie / Shell suspendă transporturile

WSJ informează că Shell suspendă transporturile prin Marea Roşie.

377 afișări
Imaginea articolului Război în Orientul Mijlociu: Marfa este în pericol în Marea Roşie / Shell suspendă transporturile

Război în Orientul Mijlociu: Marfă lovită în Marea Roşie / Shell suspendă transporturile

Gigantul petrolier britanic Shell a suspendat pe termen nelimitat toate transporturile prin Marea Roşie, după ce atacurile americane şi britanice asupra rebelilor Houthi din Yemen au declanşat temeri de escaladare.

Wall Street Journal - WSJ a publicat informaţia, citând surse informate în legătură cu decizia. Companiile BP şi Qatar Energy au anunţat mişcări similare săptămâna trecută.

Atacurile din Marea Roşie ale Houthi sunt legate direct de situaţia existentă între Israel şi Hamas. Preşedintele israelian, Isaac Herzog, va zbura mâine la Davos pentru Forumul Economic Mondial împreună cu prima doamnă Michal Herzog şi o delegaţie de rude ale ostaticilor aflaţi încă în mâinile Hamas, în Gaza.

Acest lucru a fost indicat într-o notă a preşedinţiei israeliene, în care se precizează că Herzog va ţine un discurs la Forum şi va avea o serie de întâlniri cu alţi lideri.

Vizita, se arată în declaraţie, urmăreşte „promovarea unei presiuni politice intense” pentru eliberarea ostaticilor şi să arate liderilor lumii atrocităţile comise de Hamas la 7 octombrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici