Războiul a secat Moldova de resurse. FMI suplimentează asistenţa financiară

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a aprobat marţi, în principiu, suplimentarea asistenţei financiare destinate Republicii Moldova, pentru a ajuta această ţară să facă faţă efectelor războiului din Ucraina, informează cotidianul Le Figaro.

828 afișări
Imaginea articolului Războiul a secat Moldova de resurse. FMI suplimentează asistenţa financiară

Războiul a secat Moldova de resurse. FMI suplimentează asistenţa financiară

"S-a cerut suplimentarea asistenţei cu aproximativ 267 de milioane de dolari, pentru a ajuta Republica Moldova să facă faţă impactului războiului din Ucraina şi creşterii preţurilor internaţionale la energie şi produse alimentare", anunţă Fondul Monetar Internaţional.

Valoarea totală a programului financiar destinat Republicii Moldova, aprobat iniţial în decembrie 2021, a ajuns astfel la 815 milioane de dolari.

"Războiul din Ucraina a avut consecinţe majore asupra economiei Republicii Moldova", a declarat Ruben Atoyan, şeful delegaţiei FMI care a efectuat o vizită la Chişinău în perioada 4-11 aprilie.

Asistenţa financiară, acordată în schimbul reformelor economice, este oferită prin intermediul Instrumentului pentru credite extinse (FEC) şi prin Mecanismul pentru credite extinse (MEDC). Consiliul de Administraţie al FMI urmează să aprobe definitiv programul destinat Republicii Moldova în luna mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fmi,
r.moldova,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici