Războiul taxelor: bone vs grădiniţe, cu părinţii prinşi la mijloc

  • Chiar şi pe timpul pandemiei, Olivia a fost nevoită să plăteasca taxa la gradiniţa privată la care fetiţa ei învaţă
  • Grădiniţele particulare au crescut costurile cu până la 20%
  • Bonele sunt obligate să îşi facă testul Covid-19, iar costul este suportat de părinţi
  • Grădiniţele private au primit undă verde să se redeschidă luni, 15 iunie
838 afișări

Rebeca si-ar dori mult să îşi îmbrăţişeze colegii aşa cum strânge la piept păpuşa ei preferată. Activităţile pe Zoom pe care le-a facut cu educatoarea în ultimele luni nu i-au alinat dorul de picii de vârsta ei.  Pentru a fi sigură că Rebeca nu pierde locul, mama ei a plătit taxa şi în ultimele trei luni, chiar dacă grădiniţa a fost închisă.

Redeschiderea grădiniţelor scoate mai mulţi bani din buzunarul părinţilor pentru că directorii sunt nevoiţi să accepte doar o treime din copiii pe care i-ar fi avut în mod normal. Familiile care nu au cine să lase acasă prichindeii plătesc cu 20% mai mult: taxele şcolare ajung în unele cazuri şi la 1.500 de euro pe lună.

Pe de altă parte, o agenţie de bone anunţă că salariile guvernantelor nu au crescut, dar părinţii trebuie să suporte cheltuiala pentru testarea covid-19 a dădacei. Una peste alta, au de suferit şi cei mari şi cei mici.

„Mi-a fost dor de colegii mei pentru că eu nu voiam să fac ZOOM, voiam să merg la grădiniţă să mă joc cu ei!” spune Rebeca, în timp ce mama ei, Olivia explică: „Automat, vrei să îţi păstrezi un loc acolo că trebuie să te duci la muncă şi să îţi duci copilul. Dacă nu eşti acceptat la o grădiniţă, apelazi la o agenţie de bone.”

„Taxele vor creşte pentru că toate grădiniţele. Toţi părinţii să se aştepte că taxele vor creşte cu 10-20%” avertizează Dan Prediger, fondatorul unei grădiniţe private.

„Dacă va fi un al doilea val de pandemie, eu cred că de data aceasta, nimeni nu va mai supravieţui.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici