RCS&RDS a semnat un contract de 150 mil. euro cu un sindicat bancar

  • Firma RCS&RDS, compania controlată de miliardarul orădean Zoltan Teszari, a semnat un contract pentru două împrumuturi în valoare totală de 150 milioane euro, cu un sindicat bancar format din Citigroup Europe- Dublin Romanian Branch, ING Bank-Bucharest Branch şi Unicredit Bank.
  • RCS&RDS a semnat contractul cu sindicatul bancar pe 15 decembrie.
334 afișări
Imaginea articolului RCS&RDS a semnat un contract de 150 mil. euro cu un sindicat bancar

RCS&RDS a semnat un contract de 150 mil. euro cu un sindicat bancar

Fondurile urmează să acopere refinanţarea altor credite şi investiţii.

Primul împrumut, în valoare de 100 milioane euro, echivalent în lei, va fi folosit de societate pentru refinanţarea sumelor puse la dispoziţie în baza unui contract de facilitate semnat în octombrie 2016.

Sumele din al doilea împrumut, de tip revolving, în valoare de 50 milioane euro, echivalent în lei, pot fi folosite pentru cheltuieli de capital, investiţii, scopuri corporative generale sau capital de lucru (inclusiv imprumuturi intra-grup) al grupului Digi.

RCS&RDS a semnat contractul cu sindicatul bancar pe 15 decembrie.

Societăţile DIGI Tavkozlesi (subsidiara din Ungaria a RCS & RDS), INVITEL Távközlési Zrt şi DIGI Spain Telecom (subsidiara din Spania a RCS & RDS) acţionează ca garanţi iniţiali. ING Bank este şi agent de garanţie al celorlalte părţi finanţatoare.

Grupul Digi a raportat pentru cele nouă luni încheiate la 30 septembrie 2020 venituri în creştere cu 8,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent (950,6 milioane de euro faţă de 874,6 mili­oane de euro) şi o creştere cu 12% a numărului de abonamente, până la 17,7 mi­lioane de la 15,8 milioane, pentru perioada încheiată la 30 septembrie 2019. Rezultatul net la nivelul primelor nouă luni a fost o pierdere de 24 mil. euro.

Operaţiunile de pe piaţa din România au continuat să fie principalul generator de venituri în cadrul grupului (62% din totalul veniturilor), de servicii (71% din totalul abonamentelor) şi cu o contribuţie semnificativă la profitul operaţional consolidat (76% din totalul EBITDA).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici