Record absolut. Bitcoin şi ether au atins noi maxime istorice

Bitcoin şi ether au atins noi maxime istorice la începutul săptămânii, preţul Bitcoin depăşind la un moment dat 67.700 de dolari - peste recordul anterior stabilit la sfârşitul lunii octombrie - în timp ce ether a trecut pentru prima dată de pragul de 4.800 de dolari, conform CNBC.

5295 afișări
Imaginea articolului Record absolut. Bitcoin şi ether au atins noi maxime istorice

Record absolut. Bitcoin şi ether au atins noi maxime istorice

Aceste mişcări record vin pe fondul unei reveniri mai ample pe piaţa criptografică. Aşa-numiţii "ucigaşi ai ethereumului" Solana şi Cardano au crescut cu 23% şi, respectiv, 9% în ultimele şapte zile.

Deşi este dificil să se lege mişcările de preţ pe termen scurt de un anumit eveniment, unii analişti consideră că atât bitcoin, cât şi ether vor continua să aibă o tendinţă de creştere în săptămânile următoare.

Într-o notă trimisă luni, Mikkel Morch, director executiv la fondul de acoperire criptografic ARK36, a declarat că un preţ de 70.000 de dolari pentru bitcoin "pare acum iminent".

Alţii au proiecţii mai îndrăzneţe cu privire la direcţia spre care se îndreaptă bitcoin, JPMorgan dublându-şi recent predicţia potrivit căreia bitcoin va ajunge în cele din urmă la 146.000 de dolari, cu o ţintă de preţ de 73.000 de dolari pentru acest an.

Săptămâna viitoare, bitcoin va avea parte de cea mai mare actualizare din ultimii patru ani.

Actualizarea software-ului este cunoscută sub numele de Taproot şi va aduce o mai mare confidenţialitate şi eficienţă a tranzacţiilor - şi, mai ales, va debloca potenţialul contractelor inteligente, o caracteristică cheie a tehnologiei sale blockchain.

Între timp, ether a fost în plină ascensiune de când a implementat Altair, o actualizare a reţelei care a intrat în funcţiune la sfârşitul lunii octombrie.

Altair a fost considerat în mare parte un non-eveniment pentru aproape toată lumea, cu excepţia validatorilor - adică persoanele din reţeaua ethereum care verifică tranzacţiile. Dar actualizarea a fost un pas esenţial în implementarea ethereum 2.0 sau Eth2, care a fost în lucru de ani de zile şi care va revizui fundamental întreaga reţea.

Ethereum 2.0 ar face ca reţeaua să treacă de la sistemul de minerit care necesită un consum mare de energie, în care minerii rezolvă ecuaţii matematice dificile pentru a crea noi monede, la "proof-of-stake", care presupune doar ca utilizatorii să folosească stocul de ether ca mijloc de verificare a tranzacţiilor şi de creare de noi token.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici