RECORD: Americanii au cheltuit în weekend-ul de Ziua Recunoştinţei 52,4 mld. dolari

Americanii au cheltuit în weekend-ul de Ziua Recunoştinţei, care marchează începutul sezonului cumpărăturilor pentru sărbătorile de iarnă, suma record de 52,4 miliarde de dolari, cu 16% mai mult decât anul trecut, transmite Bloomberg.

121 afișări
Imaginea articolului RECORD: Americanii au cheltuit în weekend-ul de Ziua Recunoştinţei 52,4 mld. dolari

RECORD: Americanii au cheltuit în weekend-ul de Ziua Recunoştinţei 52,4 mld. dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cumpărătorii au cheltuit în medie 398,62 dolari, în creştere de la 365,34 dolari cu un an în urmă, potrivit Federaţiei Naţionale de Retail, care foloseşte date ale companiei de cercetare a pieţei BIGresearch.

Vânzările pe Internet din "vinerea neagră", când retailerii fac reduceri generoase de preţuri, au urcat cu 26%, la 816 milioane de dolari, iar cele din Ziua Recunoştinţei cu 18%, la 479 milioane de dolari.

Americanii au profitat de ofertele făcute de retaileri precum Gap, Wal-Mart Stores şi Toys R.

Cele mai mari vânzări au avut loc în cazul hainelor şi aparaturii electronice.

Cheltuielile de consum, care reprezintă circa 70% din economia americană, au crescut cu 2,3% în trimestrul al treilea, cel mai rapid ritm din acest an, potrivit datelor Departamentului de Comerţ publicate săptămâna trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici