Record mondial: 1,3 milioane de dolari, un loc de parcare

  • Tranzacţia s-a finalizat în Hong Kong, acolo unde spaţiul este limitat şi mai scump ca aurul.
  • Un apartament în cel mai important cartier rezidenţial costă zeci de milioane de dolari.
  • Regiunea găzduieşte cei mai mulţi miliardari ai Asiei.
395 afișări
Imaginea articolului Record mondial: 1,3 milioane de dolari, un loc de parcare

Record mondial: 1,3 milioane de dolari, un loc de parcare

Potrivit South China Morning Post, un singur loc de parcare, care măsoară 12,5 metri pătraţi, situat în cartierul bogat al oraşului The Peak, s-a vândut pentru echivalentul asumei de 1,3 milioane de dolari.

Muntele Nicholson, zona în care s-a vândut locul de parcare, este considerată cea mai scumpă adresă din Asia: în 2017, două apartamente aici s-au vândut pentru suma totală de 149 milioane de dolari.

O casă din cartierul The Peak costă peste 10 milioane de dolari, în timp ce chiria pentru una poate ajunge până la 210.000 de dolari pe lună.

În 2019, Hong Kong a stabilit un record similar atunci când un alt loc s-a vândut cu 969.000 de dolari. Cu un an înainte, oraşul atrăgea din nou atenţia cu un loc de parcare de 430.000 de dolari.

Dezvoltatorii imobiliari nu ar confirma tranzacţia, care se pare că s-a finalizat luna trecută.

William Lau, director de vânzări, explică:

„Ceea ce îi preocupă cel mai mult pe oameni este că au nevoie de spaţiu, pentru a-şi parca maşinile, şi nu banii sunt problema. Au cumpărat locul de parcare pentru uz propriu şi nu ca investiţie”.

Hong Kong are o economie de servicii capitaliste caracterizată prin impozitare scăzută şi liber schimb, iar moneda sa, dolarul din Hong Kong, este a opta monedă cea mai tranzacţionată din lume.

Hong Kong găzduieşte al doilea cel mai mare număr de miliardari din orice oraş al lumii lume, cel mai mare număr de miliardari din orice oraş al Asiei şi cea mai mare concentraţie de indivizi cu valoare netă superioară din orice oraş din lume.

Cu toate acestea, există o inegalitate acută a veniturilor în rândul populaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici