Recuperarea economiei mondiale susţine extinderea companiilor IT, între beneficiari fiind şi România

Recuperarea economiei mondiale a stimulat extinderea companiilor din industria IT, printre locaţiile vizate în ultimele luni de marile companii din domeniu numărându-se România, Australia, Brazilia sau Dubai, potrivit cotidianului The Hindu Business Line.

42 afișări
Imaginea articolului Recuperarea economiei mondiale susţine extinderea companiilor IT, între beneficiari fiind şi România

Recuperarea economiei mondiale susţine extinderea companiilor IT, între beneficiari fiind şi România (Imagine: Mediafax Foto)

În timp ce compania Wipro a anunţat în martie o nouă investiţie în Brazilia, urmată de un centru de cercetare în Australia, HCL Tehnologies a deschis în Dubai un sediu regional pentru Asia de Vest, iar Genepact şi-a anunţat expansiunea în România.

Intensificarea activităţii este vizibilă nu doar în cazul companiilor indiene, dar şi a giganţilor ca Microsoft sau Steria, care şi-au extins operaţiunile din India prin noi servicii IT sau facilităţi de cercetare şi dezvoltare, notează publicaţia.

"În ultimele luni am înregistrat o accelerare a activităţii în domeniu, iar companiile încep să investească anticipând recuperarea economică", a declarat directorul operaţional al companiei de consultanţă pentru outsourcing TPI India, Sid A. Pai.

Acest trend este valabil pentru toate segmentele IT.

"Companiile explorează noi motoare de creştere şi noi zone geografice, existând o necesitate clară de a fi aproape de client. Astfel că va exista extindere pe toate segmentele IT, servicii, dezvoltare-cercetare şi delocalizare", a afirmat Praveen Bhadada, manager al companiei Zinnov Management Consulting.

Genpact a anunţat, săptămâna trecută, că va deschide al doilea birou din Cluj până în iulie, extinderea operaţiunilor din România făcând parte din strategia de creştere a companiei americane în Europa de Est.

Cu o reţea de peste 35 de centre de servicii în 13 ţări, în care activează peste 38.600 de angajaţi, compania americană Genpact a intrat pe piaţa din România în 2005, odată cu deschiderea centrului operaţional din Bucureşti şi a continuat strategia globală de a investi în oraşe secundare (de provincie) prin deschiderea centrului din Cluj-Napoca în 2007.

În prezent, Genpact România furnizează servicii de finanţe-contabilitate, achiziţii, suport IT şi servicii clienţi unui număr de peste 20 de companii multinaţionale din Europa de Vest şi din Statele Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici