Redevenţa petrolieră plătită de Sterling statului, cuprinsă între 3,5% şi 13,5%

Compania Sterling va plăti trimestrial statului o redevenţă petrolieră cuprinsă între 3,5% şi 13,5% din valoarea producţiei brute de ţiţei şi gaze, în funcţie de volumul producţiei trimestriale, calculată pe baza preţurilor de referinţă stabilite de autoritatea competentă, conform Legii Petrolului.

147 afișări
Imaginea articolului Redevenţa petrolieră plătită de Sterling statului, cuprinsă între 3,5% şi 13,5%

Redevenţa petrolieră plătită de Sterling statului, cuprinsă între 3,5% şi 13,5%

Pentru extracţia de gaze naturale, compania va achita o redevenţă cuprinsă între 3,5% şi 13% din valoarea producţiei brute.

Redevenţa petrolieră este datorată din ziua începerii operaţiunilor petroliere şi plătibilă trimestrial, cu scadenţa la data de 25 a primei luni a trimestrului următor, conform actului adiţional la contractul dintre Agenţia Naţională de Resurse Minerale (ANRM) şi Sterling pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia.

În cazul în care se constată întârzieri de peste şase luni la achitarea obligaţiei de plată a redevenţei petroliere, agenţia reziliază acordul. Pentru cantitatile de petrol destinate constituirii stocului minim de siguranţă nu se datorează redevenţa, iar compania nu este obligată să plătească vreo taxă sau redevenţă nici pentru gazele naturale reinjectate în zăcământ în scop tehnologic, conform documentului.

Sterling va plăti redevenţe fixe, până în 2014, spune fostul preşedinte al ANRM

Compania Sterling va plăti, până în 2014, redevenţe fixe pentru exploatarea rezervelor din perimetrele din Marea Neagră, a declarat, vineri, fostul şef al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (AMRM), Bogdan Găbudeanu.

Sterling va plăti redevenţe fixe până în 2014, aşa cum se întâmplă în cazul Petrom, a afirmat Găbudeanu într-o conferinţă de presă.

La privatizarea Petrom, în 2004, cu grupul austriac OMV, statul s-a obligat să menţină pe o perioadă de zece ani, respectiv până în 2014, nivelul procentual, baza şi modalitatea de calcul în cazul redevenţelor datorate de companie conform contractelor individuale de concesiune.

Citeşte şi:

Boc a desecretizat actul adiţional cu Sterling

Boc cere declasificarea contractului cu Sterling

Curtea de la Haga dă câştig de cauză României

Vezi aici principalele date ale procesului

ANRM a publicat pe site actul adiţional al contractului cu Sterling

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici