Redresarea economiei Germaniei se accelerează

Redresarea economiei Germaniei se accelerează semnificativ, susţinută de industrie şi exporturi, potrivit unui raport lunar al Bundesbank, banca centrală germană, publicat miercuri.

27 afișări
Imaginea articolului Redresarea economiei Germaniei se accelerează

Redresarea economiei Germaniei se accelerează (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

După o fază de încetinire, determinată de iarna extrem de grea, economia va înregistra un ritm mult mai susţinut de creştere, a indicat banca centrală.

În industrie, activităţile de producţie se vor intensifica, iar motorul de creştere va fi, ca întotdeauna, reprezentat de exporturi. Companiile vor profita de prezenţa în state din afara Europei, care înregistrează creşteri economice puternice, în special în China.

"În plus, exportatorii germani vor beneficia de modificarea din ultima perioadă a ratelor de schimb valutar", se mai arată în raport, care a făcut astfel referire la deprecierea euro faţă de dolar.

Bundesbank anticipează totodată o redresare rapidă a activităţilor în construcţii, ca urmare a creşterii comenzilor.

Estimările sunt mai rezervate în privinţa consumului, dar instituţia notează că ar trebui să se atenueze efectul negativ al încheierii programului primei de casare, în toamna trecută.

Rezistenţa pieţei muncii la criză şi avansul surprinzător al PIB în primul trimestru, cu 0,2%, nu au reuşit să încurajeze reluarea consumului privat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici