Reducerea ratingului triplu-A al Franţei ar costa cinci miliarde de euro pe an

Reducerea ratingului de credit triplu-A al Franţei ar induce costuri suplimentare de 5 miliarde euro pe an pentru stat, a declarat ministrul francez al Bugetului, Valerie Pecresse.

140 afișări
Imaginea articolului Reducerea ratingului triplu-A al Franţei ar costa cinci miliarde de euro pe an

Reducerea ratingului triplu-A al Franţei ar costa cinci miliarde de euro pe an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele trei mari agenţii de rating, Standard & Poor's, Moody's şi Fitch, au reconfirmat în august ratingurile AAA/Aaa acordate datoriilor guvernamentale franceze, în urma speculaţiilor că Franţa ar putea fi următoarea mare economie care să-şi piardă calificativul de top, după ce S&P a redus ratingul SUA la începutul lunii august.

"Ratingul triplu-A, dacă l-am pierde ne-am împrumuta imediat mult mai scump, dobânzile ar creşte şi ne-ar costa circa 5 miliarde de euro pe an în plus. Cinci miliarde de euro pe an este bugetul Ministerului Justiţiei, deci cred că treubie să avem grijă", a afirmat Pecresse.

Guvernul francez a prezentat în august noi măsuri de reducere a deficitului bugetar, promiţând că va diminua indicatorul la 12 miliarde euro în 2011 şi 2012, în principal prin eliminarea unor scutiri de taxe şi prin aplicarea unui impozit celor mai bogaţi locuitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici