Reformele în sistemul financiar au încetinit şi pun în pericol relansarea economică

Reformele în sistemul financiar au încetinit, odată cu stabilizarea situaţiei, şi ameninţă procesul de relansare economică, a declarat Jose Manuel Gonzalez-Paramo, membru al consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), pentru cotidianul spaniol El Pais.

27 afișări
Imaginea articolului Reformele în sistemul financiar au încetinit şi pun în pericol relansarea economică

Reformele în sistemul financiar au încetinit şi pun în pericol relansarea economică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Se poate observa o anumită încetinire a acţiunilor din ultimele săptămâni. Nu trebuie să ne distragem atenţia cu discuţii despre stimulente (economice - n.r.), acestea putând fi consolidate doar prin reforme", a spus Gonzalez-Paramo.

Redresarea economică a Spaniei va fi mai lentă decât a altor state din Uniunea Europeană, ca urmare a gradului ridicat de îndatorare şi problemelor cu care se confruntă sectorul bancar, a adăugat oficialul BCE.

"Unele ţări din Uniunea Europeană vor înregistra creştere în 2010, însă totul este înconjurat de incertitudine", a afirmat Gonzalez-Paramo.

Secretarul de stat pentru buget şi cheltuieli din Ministerul de Finanţe spaniol, Luis Espadas, a declarat că datoria publică a ţării ar putea ajunge până la 80% din Produsul Intern Brut în 2011, dacă finanţele publice nu sunt reformate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici