Regiunea Nord Est nu mai este cea mai săracă din UE şi lucrează la un brand regional de promovare

Regiunea nord est nu mai este cea mai săracă regiune din Uniunea Europeană, a anunţat, luni, la Suceava, directorul executiv al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est (ADRNE), Vasile Asandei, care a menţionat că acest lucru arată că regiunea nord est are un ritm de dezvoltare mai accelerat.

1532 afișări
Imaginea articolului Regiunea Nord Est nu mai este cea mai săracă din UE şi lucrează la un brand regional de promovare

Regiunea Nord Est nu mai este cea mai săracă din UE şi lucrează la un brand regional de promovare (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

Vasile Asandei a spus în conferinţa de presă, după şedinţa Consiliului de Dezvoltare Regională Nord Est desfăşurată la Suceava, că această regiune nu mai este cea mai săracă din Uniunea Europeană.

„Nu suntem cea mai săracă regiune din UE. Avem o veste bună. Nu mai suntem ultima regiune din UE, suntem pe locul cinci de la coadă. Ceea ce este important pentru că arată că ritmul nostru de dezvoltare este mai accelerat decât al altor regiuni”, a spus Asandei.

El a mai spus că se lucrează la brandul regional, care ar urma să fie finalizat până la sfârşitul anului 2017.

„Toate acţiunile noastre vor fi derulate sub acest brand. La târgurile din Expo Real Munchen şi Krynica din Polonia din 2017, cele şase judeţe din regiunea nord est va avea o participare unitară, toate cele şase judeţe şi ADRNE, sub brandul regional.Vom fi o regiune cu o identitate proprie”.

Asandei a precizat că în decursul anului 2016 s-au făcut paşi importanţi, fiind lansate apeluri de proiecte şi că s-au făcut demersuri ca potenţialii beneficiari să fie pregătiţi.

„Avem experienţa 2007-2013, când regiunea noastră a avut rezultate deosebite”, a spus directorul ADRNE.

El a mai declarat că ADRNE îşi propune să-şi extindă activitatea şi dezvoltarea economică şi socială să fie realizată prin alte instrumente decât programele operaţionale pentru că deja se pune problema ca în exerciţiul financiar 2020-2026 să apară modificări în distribuţia fondurilor europene. „Important este să punem bazele dezvoltării prin resurse proprii, prin valorificarea poteţialului şi oportunităăţilor pe care le avem deja. Avem iniţiative, avem oportunităţi de dezvoltare, avem strategie, suntem regiune pilot în câteva proiecte europene”, a mai declarat directorul executiv al ADRNE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici