Remeş: Ministerul Agriculturii nu are niciun document care să ateste gripa aviară din România

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Decebal Traian Remeş, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că ministerul pe care îl conduce nu are niciun document care să ateste faptul că în România a existat virusul gripei aviare.

1 afișare
Imaginea articolului Remeş: Ministerul Agriculturii nu are niciun document care să ateste gripa aviară din România

Remeş: Ministerul Agriculturii nu are niciun document care să ateste gripa aviară din România

Decebal Traian Remeş a spus că garantează public că ministerul nu are niciun document care să certifice existenţa virusului aviar în România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a adăugat că în această situaţie Ministerul Agriculturii aşteaptă sentinţe judecătoreşti favorabile tuturor celor care au avut pierderi pentru că nu poate da despăgubiri fără a avea ca şi document un buletin de analiză în acest sens.

"În Ministerul Agriculturii nu avem o dovadă medicală, un buletin de analiză care să certifice fără tăgadă existenţa gripei aviare. Neavând acest document, nu pot să trec şi să despăgubesc pe cei care au suferit pagube urmare a acţiunilor unor autorităţi lacome să facă pe apă chioară bani frumoşi”, a spus Remeş.

Potrivit sursei citate, Ministerul Agriculturii nu se va adresa în instanţă pentru a-i trage la răspundere pe cei vinovaţi de "isteria gripei aviare" din România deoarece nu a suferit o pagubă, banii pentru măsurile luate în acea perioadă fiind de la bugetul de stat.

Decebal Traian Remeş l-a acuzat, totuşi, pe fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, că "şi-a arogat competenţe, atribuţii şi roluri pe care nu i le dădeau funcţia” deoarece "a dorit să fie foarte des în compania mediei şi mai ales a televiziunii”.

(Serviciul AUDIO al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie înregistrarea declaraţiilor făcute vineri de ministrul agriculturii, Decebal Traian Remeş. Pentru a beneficia de acest serviciu puteţi accesa link-ul Mediafax audio de pe pagina de internet a agenţiei sau direct adresa de internet http://audio.mediafax.ro.)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici