Remeş propune reducerea TVA şi combaterea evaziunii, pentru a evita creşterea preţului pâinii

Ministerul Agriculturii va propune Guvernului introducerea unei cote reduse de TVA pentru pâine şi intensificarea măsurilor de combatere a evaziunii fiscale în domeniu, pentru a "stăpâni" creşterea preţului pâinii ca urmare a secetei, a declarat, duminică, ministrul Decebal Traian Remeş.

1 afișare
Imaginea articolului Remeş propune reducerea TVA şi combaterea evaziunii, pentru a evita creşterea preţului pâinii

Remeş va propune reducerea TVA şi combaterea evaziunii, pentru a evita creşterea preţului pâinii

"Căutăm măsuri să stăpânim preţul pâinii şi vom propune în Guvern măsuri cum ar fi combaterea evaziunii fiscale. Evaziunea fiscală la pâine ajunge la trei sferturi din producţie, de la producţia de grâu până la tejghea", a spus Remeş, aflat la Târgul de Fete de pe muntele Găina.

Ministrul a apreciat că preţul pâinii este nejustificat de mare, în condiţiile în care a fost stabilit în 2003, când grâul costa 7,5 milioane de lei vechi pe tonă, iar în acest an preţul va ajunge, chiar în condiţii de secetă, la 5-5,5 milioane de lei vechi pe tonă.

În ceea ce priveşte evaziunea, Remeş a arătat că grâul se vinde "din holdă, din camioane", evitându-se astfel în mod ilegal plata TVA.

Întrebat de reprezentanţii presei dacă rezerva de stat are suficient grâu, Remeş a arătat că există cantităţi de grâu în rezerve, dar în niciun stat din lume acestea nu sunt suficiente pentru "decenii".

Reprezentanţii firmelor de morărit şi panificaţie au declarat că recolta redusă de grâu din acest an, reprezentând circa jumătate faţă de anul trecut, va determina creşterea preţului pâinii şi produselor de panificaţie, treptat, cu 5-6% pentru început şi cumulat 30-40% până la sfârşitul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici