Remus Borza nu va mai candida pentru un loc în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica

Avocatul Remus Borza, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, nu va mai candida pentru un nou mandat în această structură de conducere a producătorului de electricitate, după ce îi va expira mandatul, în două-trei săptămâni.

351 afișări
Imaginea articolului Remus Borza nu va mai candida pentru un loc în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica

Remus Borza nu va mai candida pentru un loc în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica

"Mandatul îmi expiră în două-trei săptămâni, dar nu voi mai candida. Mi-a ajuns", a declarat Borza joi la un seminar pe teme energetice.

El a fost ales preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica în luna iulie.

Consiliul de Supraveghere al Hidrolectrica supervizează activitatea companiei, numeşte Directoratul şi aprobă bugetul de venituri şi cheltuieli al producătorului de energie.

În prima jumătate a lunii octombrie, Departamentul pentru Energie, acţionarul majoritar al Hidroelectrica, a anunţat că aşteaptă până luni, 11 noiembrie, candidaturi pentru Consiliul de Supraveghere, după ce în luna august a reconfirmat componenţa structurii de conducere a producătorului de electricitate.

Departamentul pentru Energie va fi asistat în procesul de selecţie de Boyden Global Executive Search, firmă cu 70 de birouri în peste 40 de ţări.

Borza deţine firma Euro Insol, administratorul judiciar al Hidrolectrica până în luna iunie, când compania a ieşit din insolvenţă. Hidroelectrica s-a aflat în insolvenţă timp de un an, în perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Hidroelectrica a încheiat primul semestru cu un profit de 481 milioane lei (109,5 milioane euro), de la pierderi de 202 milioane lei în perioada corespunzătoare a anului trecut, câştigul fiind mai mare cu 47 milioane de lei faţă de nivelul bugetat pentru întregul an.

În primul semestru, afacerile Hidroelectrica au totalizat 1,68 miliarde de lei (382,6 milioane euro), în creştere cu 33,4%, de la nivelul de 1,26 miliarde de lei înregistrat în primele şase luni din 2012.

Statul deţine 80% din acţiunile Hidrolectrica, iar Fondul Proprietatea un pachet reprezentând 20% din titluri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici