Renault a câştigat în instanţă dreptul de a denumi un nou model "Zoe"

Grupul francez Renault a câştigat în instanţă dreptul de a denumi un nou model de maşină electrică "ZOE", după ce un judecător a decis că persoanele care poartă acest nume nu vor fi afectate.

18 afișări
Imaginea articolului Renault a câştigat în instanţă dreptul de a denumi un nou model "Zoe"

Renault a câştigat în instanţă dreptul de a denumi un nou model "Zoe" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Două familii ale căror fiice poartă numele Zoe Renault au dat compania în judecată, temându-se de glumele care ar putea să apară din cauza coincidenţei de nume.

Avocatul lor, David Koubbi, a declarat joi că va face apel la decizia instanţei.

"Pentru clienţii mei ar fi intolerabil să audă «Zoe are pană» sau lucruri de genul «s-a sinucis într-o Zoe»", a scris avocatul într-o scrisoare trimisă directorului general al Renault, Carlos Ghosn.

În aceeaşi scrisoare, Koubbi susţine că deţine deja informaţii despre fete cu numele de Zoe care au devenit ţinta unor glume la şcoală.

Zoe este al 11-lea cel mai popular prenume din Franţa.

Când a dat în judecată Renault, Koubbi a adus în discuţie un caz mai vechi, când o fetiţă numită Clio a fost rebotezată Margo, la trei ani, tot pentru a evita coincidenţa de nume cu o maşină Renault.

Autoturismul electric compact ZOE, prescurtare de la Zero Emissions (emisii zero), va fi lansat pe piaţă în 2012 şi face parte dintr-un proiect amplu al Renault şi Nissan de a promova vehicule electrice. Companiile au investit 4 miliarde euro în acest proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici