Renault a preluat 25% din AvtoVAZ, pentru un miliard de dolari

Renault a semnat, vineri, la Moscova, acordul pentru preluarea unei participaţii de 25% la AvtoVAZ, pentru un miliard de dolari, potrivit unui comunicat al Rosoboronexport, compania de stat care controlează cel mai mare producător rus de automobile.

13 afișări
Imaginea articolului Renault a preluat 25% din AvtoVAZ, pentru un miliard de dolari

Renault a preluat 25% din AvtoVAZ, pentru un miliard de dolari

"Constructorii de automobile au semnat un acord de parteneriat strategic", se arată în comunicat.

Contractul a fost semnat de preşedintele alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, omologul său de la AvtoVAZ, Boris Alioşin, directorul general al companiei ruse de stat Rostekhnologuii, Serghei Cemezov, şi cel al Rosoboronexport, Anatoli Isaikin, precum şi de reprezentanţii băncii Troika Dialog.

"Valoarea contractului este de un miliard de dolari", a declarat Serghei Cemezov, directorul general al Rostekhnologuii.

Cele două grupuri au anunţat, în decembrie 2007, că Renault va prelua 25% din acţiunile AvtoVAZ. Iniţial, acordul urma să fie semnat la 26 februarie, dar evenimentul a fost amânat.

Preşedintele AvtoVAZ, Boris Alioşin, a declarat, într-un interviu publicat miercuri în Nezavisimaia Gazeta, că partenerii discută încă asupra preţului, dar că acordul va fi semnat în următoarele zile.

Compania rusă este controlată de Rosoboronexport, care deţine 75% din capital, în timp ce restul acţiunilor aparţin unor acţionari minoritari. Rosoboronexport intenţionează să păstreze o participaţie de 25% plus o acţiune, care i-ar da dreptul să intervină în deciziile conducerii, potrivit legislaţiei din Rusia.

Presa din Rusia a estimat valoarea contractului cu Renault la 1,3 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici