O nouă abordare pe piaţa auto. Renault Group şi Plug Power lansează Hyvia, companie de soluţii de mobilitate pe bază de hidrogen

  • Renault Group şi Plug Power Inc. au lansat Hyvia, companie care va oferi soluţii la cheie de mobilitate cu hidrogen.
  • Acestea includ vehicule comerciale uşoare propulsate cu celule de combustibil, staţii de încărcare, servicii de furnizare de hidrogen fără carbon, întreţinere şi gestionare a flotelor.
  • Activităţile Hyvia vor fi desfăşurate din locaţiile Renault existente în Franţa.
406 afișări
Imaginea articolului O nouă abordare pe piaţa auto. Renault Group şi Plug Power lansează Hyvia, companie de soluţii de mobilitate pe bază de hidrogen

O nouă abordare pe piaţa auto. Renault Group şi Plug Power lansează Hyvia, companie de soluţii de mobilitate pe bază de hidrogen

Compania este deţinută în mod egal de ambii parteneri şi se bazează pe o guvernanţă echilibrată. Hyvia va fi prezidată de David Holderbach, care are o experienţă de peste 20 de ani în funcţiuni strategice şi vânzări de produse la nivel internaţional, în cadrul Renault Group.

Numele Hyvia vine din alăturarea lui „HY”, pentru hidrogen şi a cuvântului latin „VIA”, care inseamnă drum, întruchipând ambiţia de a deschide o nouă cale spre mobilitatea cu emisii reduse de carbon. Vehiculele comerciale precum LCV-urile necesită o autonomie mai mare şi un timp de alimentare mai scurt, cerinţe operaţionale pentru care celulele de combustibil cu hidrogen reprezinta soluţia energetică cea mai eficientă.

Activităţile Hyvia vor fi desfăşurate din locaţiile Renault existente în Franţa. Sediul central al companiei, precum şi echipele de cercetare şi dezvoltare vor fi situate la Villiers-Saint-Frédéric, împreună cu centrul de inginerie şi dezvoltare a vehiculelor utilitare uşoare pentru Renault Group, pentru a maximiza sinergia între echipe. Echipele de proces, producţie şi logistică vor avea sediul în Flins, ca parte a proiectului Re-Factory şi vor începe asamblarea celulelor de combustibil şi a staţiilor de reîncărcare până la sfârşitul anului 2021. Primele vehicule, bazate pe modelul Renault Master, vor fi asamblate la uzina Batilly. Integrarea celulelor de combustibil va fi realizată de PVI, filială a Grupului Renault începând cu 2017, situată în Gretz-Armainvilliers.

Tehnologia integrată de hidrogen Hyvia completează tehnologia Renault E-TECH, mărind autonomia vehiculului la 500 km, cu un timp de reîncărcare rapidă de 3 minute. Aceste avantaje sunt deosebit de potrivite pentru utilizările vehiculelor utilitare uşoare, abordând în acelaşi timp provocările de reglementare ale depoluării centrelor oraşelor.

Primele trei vehicule cu celule de combustibil introduse pe piaţă de Hyvia se vor baza pe platforma Renault Master, vor fi disponibile în Europa până la sfârşitul anului 2021 şi vor fi însoţite de implementarea staţiilor de încărcare şi furnizarea de hidrogen verde.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici