Renault investeşte 420 milioane de euro într-o fabrică din Franţa, pentru producţia de modele noi

Grupul Renault investeşte 420 de milioane de euro în fabrica din Douai, în nordul Franţei, pentru a pregăti producţia unor noi modele începând din 2014, a anunţat, miercuri, constructorul auto, citat de MarketWatch.

214 afișări
Imaginea articolului Renault investeşte 420 milioane de euro într-o fabrică din Franţa, pentru producţia de modele noi

Renault investeşte 420 milioane de euro într-o fabrică din Franţa, pentru producţia de modele noi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fabrica de la Douai va putea construi caroseriile a cinci vehicule pe o singură linie de producţie.

Noile versiuni ale hatchback-urilor Laguna şi Megane, precum şi MPV-ul Espace, vor fi construite la Douai.

Fabrica modernizată va fi capabilă să producă o gamă largă de autovehicule din categoria Executive şi va fi mai flexibilă, pentru a permite adaptarea producţiei la cererea pieţei.

Producţia de la Douai a scăzut în contextul declinului pieţei auto din Europa în ultimii ani, dar Renault a afirmat că nivelul planificat este mai ridicat decât cel actual.

Piaţa auto din Europa a crescut cu 1,8% în aprilie, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, întrerupând o perioadă de 18 luni de declin. Evoluţia a fost influenţată de factori excepţionali, precum două zile lucrătoare în plus faţă de aprilie anului trecut, care indică dificultăţi în privinţa unei recuperări sustenabile.

Cererea pentru autovehicule noi din Europa a scăzut la minimul ultimilor 17 ani în 2012, în contextul şomajului record şi accesului dificil la credite al populaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici