Renault se aşteaptă ca piaţa auto din Franţa să se stabilizeze anul următor

Grupul francez Renault se aşteaptă ca piaţa auto din Franţa, cea mai mare pentru Dacia, să se stabilizeze în 2014, după scăderile înregistrate în ultimii ani.

96 afișări
Imaginea articolului Renault se aşteaptă ca piaţa auto din Franţa să se stabilizeze anul următor

Renault se aşteaptă ca piaţa auto din Franţa să se stabilizeze anul următor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Franţa a fost anul trecut cea mai mare piaţă pentru Dacia, fiind urmată la distanţă semnificativă de Germania. Vânzările Dacia în Franţa, marcă deţinută de grupul Renault, au crescut în pofida evoluţiei negative a pieţei.

"Atingem un minim. Nu ne mai aflăm în scădere, ceea ce este un lucru bun, dar suntem încă la minime istorice, piaţa europeană aflându-se la un nivel înregistrat ultima dată la mijlocul anilor '90", a declarat vicepresedintele responsabil de vânzări şi marketing, Jerome Stoll, pentru postul francez Radio Classique, citat de MarketWatch.

Vânzările Renault au crescut uşor în ultimele luni, a spus el.

Grupul se aşteaptă, însă, ca piaţa franceză să scadă în acest an cu 6-7%, a adăugat Stoll.

Franţa a dominat în 2012 topul vânzărilor Dacia pe ţări, cu 84.522 unităţi comercializate, urmată de Germania, cu 46.590 unităţi şi de Algeria, cu 41.710 vehicule. Topul vânzărilor este continuat de Turcia - 28.964 autovehicule şi Italia - 26.832.

Vânzările Dacia la nivel global au crescut anul trecut cu 4,8% faţă de 2011, la 359.822 autovehicule, din care puţin peste 6% au fost comercializate în România, unde compania s-a menţinut totuşi lider, iar cele mai mari pieţe de desfacere au rămas Franţa (23,4%), Germania (13%), Algeria, Turcia şi Italia.

Înmatriculările de autoturisme Dacia noi în Franţa au înregistrat în luna noiembrie cea mai mare creştere în rândul mărcilor cu vânzări de volum, iar în primele 11 luni au consemnat a doua rată de creştere, după Fiat, în timp ce piaţa franceză a scăzut în ambele intevale analizate.

Astfel, înmatriculările Dacia au urcat cu 18%, la 7.315 unităţi, în luna noiembrie, în timp ce piaţa franceză a consemnat un declin de 4,4%, la 138.298 unităţi, potrivit datelor publicate luni de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile.

În primele 11 luni, vânzările de autoturisme Dacia în Franţa au crescut cu 8,4%, la 79.865 autoturisme. În aceeaşi perioadă, piaţa franceză a scăzut cu 7,1%, la 1,61 milioane de maşini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici