Renault va asambla maşini electrice pentru Bollore începând cu a doua parte a anului viitor

Renault şi grupul Bollore, deţinut de miliardarul francez Vincet Bollore, au încheiat un parteneriat pentru asamblarea de maşini electrice şi vânzarea de servicii de tip car-sharing.

197 afișări
Imaginea articolului Renault va asambla maşini electrice pentru Bollore începând cu a doua parte a anului viitor

Renault va asambla maşini electrice pentru Bollore începând cu a doua parte a anului viitor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Renault va asambla modelul Bluecar vândut de Bollore la uzina sa din localitatea franceză Dieppe începând cu cea de-a doua jumătate a anului viitor, se arată într-un comunicat al constructorului auto, care nu a oferit detalii despre numărul de maşini care vor fi asamblate, informează Bloomberg.

În plus, cele două companii vor înfiinţa o companie mixtă, deţinută în proporţie de 70% de Bollore, care va oferi servicii de închiriere în sistem car-sharing atât în Franţa, cât şi în alte state din Europa.

Automobilele Bluecar, concepute de casa italiană de design Pinifarina şi produse de Cecomp, au o autonomie de rulare la o singură încărcare a bateriilor de 241 de kilometri şi sunt deja folosite în cadrul unui program de partajare auto din Paris. Bollore a anunţat recent că va lansa un serviciu similar în Indianapolis.

Acordul dintre Renault şi Bollore presupune şi realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea producerii, de către Renault, a unei maşini electrice cu trei locuri echipate cu baterii Bollore.

Alianţa Renault-Nissan are un buget de 4 miliarde de euro pentru dezvoltarea de maşini electrice pe termen mediu. În 2013, constructorul francez a vândut 19.093 de maşini electrice, dintr-un total de 2,63 milioane de vehicule vândute.

Acţiunile Renault au urcat cu 0.1% la 62,27 euro pe bursa din Paris după publicarea anunţului, în timp ce titlurile companiei Blue Solutions, producătorul de baterii al grupului Bollore, au câştigat 1,6% la 35,2 euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici