Renault va investi la AvtoVAZ 240 milioane euro, în doi ani

Renault va investi în producţia de automobile de la AvtoVAZ 240 de milioane de euro, în doi ani, a declarat, vineri, vicepreşedintele producătorului rus de automobile, Grigori Hvorostianov, însărcinat cu probleme de strategie, transmite RIA Novosti.

19 afișări
Imaginea articolului Renault va investi la AvtoVAZ 240 milioane euro, în doi ani

Renault va investi la AvtoVAZ 240 milioane euro, în doi ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

AvtoVAZ urmează să lanseze, în 2012, construcţia a cinci noi modele, dintre care două vor fi marca Lada, două Renault şi unul Nissan.

Compania, la care Renault deţine o participaţie de 25%, se află în pragul falimentului, a declarat, miercuri, şeful Autorităţii de Audit din Rusia, Sergei Stepaşin.

În primul semestru, AvtoVAZ a avut pierderi de 19,6 miliarde de ruble (653 milioane de dolari), de peste nouă ori mai mari decât rezultatul negativ din acceaşi perioadă a anului trecut.

Pentru a evita falimentul, AvtoVAZ ar avea nevoie de cel puţin 70 de miliarde de ruble (2,3 miliarde de dolari), potrivit unor estimări guvernamentale.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a solicitat Renault să contribuie la finanţarea constructorului auto, avertizând că, în caz contrar, participaţia grupului francez ar putea fi redusă.

Săptămâna trecută, Renault a anunţat că este pregătit să susţină compania rusă, însă ajutorul nu va veni, neapărat, sub formă de lichidităţi.

Constructorul auto a afirmat în septembrie că a ajuns la un acord cu principala confederaţie sindicală pentru reducerea personalului cu 27.600 de angajaţi, din totalul de 102.000, în urma scăderii puternice a cererii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici