Renault vrea să creeze o societate mixtă cu Nissan

Compania auto Renault va propune un plan de creare a unei societăţi mixte, care să-i ofere producătorului francez şi partenerului japonez Nissan o poziţie egală, informează Reuters.

114 afișări
Imaginea articolului Renault vrea să creeze o societate mixtă cu Nissan

Renault vrea să creeze o societate mixtă cu Nissan

În cadrul propunerii, ambele firme vor nominaliza un număr egal de directori pentru noua companie, care ar putea fi condusă de preşedintele Renault, Jean-Dominique Senard, potrivit unei persoane care a dorit să rămână anonimă deoarece planul celor două companii auto nu este public.

Propunerea a fost raportată pentru prima oară, vineri, de cotidianul de afaceri Nikkei, care a spus că Renault îşi propune să trimită curând o propunere către Nissan, în cadrul căruia acţiunile comune ale ambelor fabrici de automobile să fie transferate noii companii în mod echilibrat.

Acest lucru ar putea scădea acţiunile Renault deţinute de guvernului francez, la aproximativ 7-8%, de la 15%. Atât Nikkei, cât şi alte surse mass-media japoneze au raporat că noua companie creată ar avea sediul într-o ţară terţă, cum ar fi Singapore.

Propunerea planului de crearea a unei societăţi mixte vine, după ce producătorul francez a abordat compania Nissan, la începutul acestei luni, propunându-i o fuziunea înainte de reuniunea operaţională a alianţei, însă CEO-ul Nissan, Hiroto Saikawa, a refuzat să discute această problemă cu Senard.

Ziarul Financial Times a raportat că Nissan şi guvernul japonez au refuzat să se angajeze în discuţiile de fuziune cu Renault, iar Hiroto Saikawa a refuzat să se întâlnească cu bancherii SMBC Nikko, numiţi de producătorul francez, pentru a stabili o înţelegere.

Alianţa dintre Renault-Nissan, unul dintre cele mai importante parteneriate auto la nivel mondial, a încetinit de la arestarea, în noiembrie, a fostului şef Renault-Nissan, Carlos Ghosn, fiind acuzat de evaziune fiscală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici