Renault vrea să pensioneze anticipat 3.000 de angajaţi din Franţa

Constructorul francez de autovehicule Renault a prezentat un program de pensionare anticipată a 3.000 de angajaţi din Franţa, ceea ce subliniază dificultăţile întâmpinate de sectorul auto european.

17 afișări
Imaginea articolului Renault vrea să pensioneze anticipat 3.000 de angajaţi din Franţa

Renault vrea să pensioneze anticipat 3.000 de angajaţi din Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Programul va fi deschis timp de trei ani pentru anumiţi angajaţi, în cazul în care Renault ajunge la un acord cu sindicatele, a declarat un purtător de cuvânt al grupului francez. Aceşti salariaţi vor putea renunţa la muncă înaintea împlinirii vârstei legale de pensionare, de 60 de ani, a adăugat el.

Schema va permite Renault să rezolve problema activităţii slabe din anumite domenii de activitate, în condiţiile în care programul guvernamental de reînnoire a parcului auto se apropie de final.

Uniunea sindicală CGT consideră că producătorul auto nu va efectua angajări noi pentru acoperirea numărului de salariaţi pensionaţi anticipat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici