Renunţarea timpurie la măsurile de stimulare ar putea afecta relansarea economiei

Revenirea economiei mondiale ar putea fi împiedicată dacă guvernele renunţă prea devreme la măsurile de stimulare, ceea ce ar putea avea efecte negative asupra dezvoltării şi şomajului, a declarat şeful Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn.

22 afișări
Imaginea articolului Renunţarea timpurie la măsurile de stimulare ar putea afecta relansarea economiei

Renunţarea timpurie la măsurile de stimulare ar putea afecta relansarea economiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Strauss-Kahn consideră că măsurile de finalizare a programelor de stimulare ar trebui lansate numai atunci când apar semne clare că revenirea economiilor este durabilă, iar numărul şomerilor scade. El a precizat că a sosit momentul potrivit pentru dezvoltarea strategiilor de ieşire, însă a îndemnat guvernele la prudenţă în privinţa alegerii momentului implementării lor.

Oficialul a avertizat că băncile s-ar putea confrunta cu probleme legate de independenţă, în condiţiile în care economiile ies din criză şi apar presiuni politice pentru creşterea volumului creditării.

Instituţiile de credit trebuie să reziste acestor presiuni, a spus Strauss-Kahn.

Preşedintele Băncii Centrale Europene a declarat, vineri, că este prematur a anunţa sfârşitul crizei, cu toate că au apărut primele semne de ameliorare a perspectivelor economice din zona euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici