REPORTAJ: Ministrul Grapini a dansat pe melodii populare la târgul de turism şi s-a pozat cu o machetă cu Messi - FOTO

Ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a dansat joi pe melodii populare, la târgul de turism de la Romexpo, cu un bărbat şi cu un grup de copii îmbrăcaţi în costume populare şi s-a fotografiat cu o machetă cu fotbalistul argentinian Lionel Messi, în mărime naturală.

1074 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Ministrul Grapini a dansat pe melodii populare la târgul de turism şi s-a pozat cu o machetă cu Messi - FOTO

REPORTAJ: Ministrul Grapini a dansat pe melodii populare la târgul de turism şi s-a pozat cu o machetă cu Messi (Imagine: Liviu Iancu/Mediafax)

Grapini a fost primită, la deschiderea târgului, de o gardă de 15-20 de bărbaţi îmbrăcaţi în costume medievale şi cu puşti pe umăr. Aceştia i-au prezentat onorul, iar ea a luat poziţia de drepţi.

Ministrul i-a mulţumit apoi, în cuvântul de deschidere, prefectului de Alba, căruia i se datorează prezenţa gărzii la târg.

"M-a emoţionat cu primirea, cu această gardă frumos îmbrăcată. A vrut să arate că avem ce arăta, nu numai în Alba, în toată ţara. Dar iată ce istorie ne arată această secvenţă pe care prefectul de la Alba a prezentat-o", a spus Grapini.

Ea a afirmat că odată cu numirea şefului Autorităţii Naţionale pentru Turism, Răzvan Filipescu, în Consiliul de Administraţie al Tarom, se va încerca introducerea unor curse care să crească numărul de turişti străini către România. Grapini a precizat ulterior că s-a referit la curse din pieţele ţintă, precum Germania, Franţa, Marea Britanie, Spania sau Italia către litoral.

Grapini susţine totodată tichetele de vacanţă, dar şi Legea Turismului.

"Să vedem cum reuşim să încheiem nişte investiţii, şi nu de la buget, ci poate din fonduri europene. Vorbim aici de centrele de tratament de la Borsec, de la Tuşnad şi Herculane. Domeniul schiabil de la Voineasa trebuie terminat. Trebuie ştiut că s-au dat 20 de milioane de euro până acum şi domenii schiabile s-au început foarte multe, dintre care patru doar în Hunedoara", a spus ea.

Grapini a anunţat, de asemenea, că România va fi promovată de anul viitor în Republica Moldova, în special outdoor.

La sfârşitul discursului ministrului, un bătrân a strigat: "Salvăm Roşia Montană!".

Ministrul i-a răspuns "Să dea Dumnezeu!", după ce a adăugat că a votat în Parlament respingerea proiectului.

Grapini a vizitat mai multe standuri, printre care şi cel al unei agenţii de turism turceşti. Proprietarul agenţiei a invitat-o pe Grapini să petreacă Revelionul în Antalya, unde va avea o surpriză. Turiştii români vor fi întâmpinaţi acolo de o formaţie românească, aceasta amintindu-le de muzica de acasă.

Grapini n-a fost convinsă şi a mărturisit că va petrece noaptea dintre ani la Suceviţa.

Peste puţin timp, formaţia de la standul turcesc a început să cânte "muzică românească" din repertoriul internaţional, iar solistul era un proaspăt eliminat de la concursul Vocea României, difuzat de Pro TV.

Grapini a trecut şi pe la standul companiei aeriene naţionale israeliene, unul dintre cele mai mici spaţii de expunere din târg, unde unul dintre expozanţi dormea pe un scaun.

În timpul vizitei prin târg, Grapini a fost invitată la un dans popular de un bărbat îmbrăcat în costum popular şi a dansat cu acesta pentru mai multe minute. Ceva mai târziu, Grapini s-a prins în horă alături de mai mulţi copii, îmbrăcaţi şi ei în costume populare.

La standul Argentinei, Maria Grapini s-a pozat cu macheta lui Messi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici