Reprezentat Dertour în România: Turiştilor germani le este frică să vină în România

Turiştilor germani le este frică să vină în România pentru că sunt influenţaţi negativ de infracţiunile pe care le comit românii în Europa, a declarat agenţiei MEDIAFAX Dragoş Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, care reprezintă turoperatorul german Dertour pe piaţa locală.

101 afișări
Imaginea articolului Reprezentat Dertour în România: Turiştilor germani le este frică să vină în România

Reprezentat Dertour în România: Turiştilor germani le este frică să vină în România (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Noi nu suntem prezenţi în conştiinţa lor ca destinaţie turistică. Cui îi vine România în cap când se vorbeşte de turim? Nemţilor nu, pentru că leagă România de o ţară care este nu e sigură. Dacă ei văd la televiziune numai furturi şi cerşetori români în Germania şi alte ţări, îşi imaginează că la noi e mai rău. Or, eu le spun: «Toţi au venit la voi, la noi s-a eliberat, e bine! Veniţi la noi să vă relaxaţi, că e linişte»", a spus Anastasiu, prezent la Târgul Internaţional de Turism, care se desfăşoară la Berlin în perioada 9-13 martie.

El a explicat, însă, că 90% din turiştii germani care vin în România sunt mulţumiţi, pentru că aşteptările lor, în general foarte mici, sunt întrecute de realitate, mai ales în cazul circuritelor prin ţară.

"Ei se aşteaptă să fie rău, şi pentru că nu e aşa rău sunt încântaţi. Problema noastră e să-i aducem aici. Le e frică să vină şi le e greu să vină în România", a continuat Anastasiu.

Proprietarul Eurolines spune că România are în prezent aceleaşi probleme pe care le avea şi în urmă cu cinci ani, enumerând câinii vagabonzi, zgomotul şi lipsa curăţeniei şi a spaţiilor verzi.

"Preţurile sunt mari faţă de ce oferim. Dacă am reuşi să le coborâm cu 15-20% am deveni interesanţi în comparaţie cu Bulgaria. Ca să fim tentanţi, o să mai avem de lucru. La bulgari, faţă de noi, e mai ieftin şi mai bine", a afirmat Anastasiu.

El a arătat că anul trecut au venit prin Dertour în România circa 2.000 de turişti germani, iar pentru acest an estimează o creştere cu 15%, după cum evoluează înscrierile. Ei nu vin doar pe litoral, ci şi în city break la Bucureşti, la Sibiu sau pe circuite.

"Cei care vor înceta să mai meargă în Egipt se vor duce în Turcia şi Bulgaria. N-am ştiut să ne folosim de moment, iar acum e târziu. În Germania, bulgarii sunt prezenţi cu reclamă la marile televiziuni şi, dacă luăm orice revistă specializată, vom vedea o ofensivă extraordinară", a încheiat Anastasiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici